• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Suomi Areena"

Koulutusta, tekoja ja uudenlaista ajattelua – ilmastohuoli vei arvojen ääreen SuomiAreenassa

Tarvitaan kokonaisvaltainen muutos siinä, miten katsomme tätä maailmaa ja mitä elämässä tavoittelemme. Näin voisi summata SuomiAreenassa käydyn ilmastohuolta ja koulutusta käsitelleen keskustelun, johon osallistui kolmen eri sukupolven edustajat.

18.07.2019 Uutinen
Perttu Pölönen SuomiAreenassa: Opettajat ovat ideoiden kirkastajia

Ei ole kovin paljon väliä, mitä opiskelee, kunhan opiskelee jotakin riittävän hankalaa ja pitkäjänteistä. Futuristi Perttu Pölösen mielestä yliopistosta saa parhaimmillaan asioita, joita ei ole saatavissa mistään muualta. Epävarmuuden sietäminen on hänen mielestään tärkeimpiä kykyjä muuttuvassa maailmassa.

18.07.2019 Uutinen
Puolueet hitsasivat yhteistä näkemystä hallitusohjelmasta SuomiAreenassa – muutama juotos löytyikin

Hallitus- ja oppositiopuolueiden kansanedustajat löysivät SuomiAreenan keskustelussa yhteisiäkin koulutuskantoja. Oppositiota arvelutti hallitusohjelman kirjausten määrä ja perhevapaauudistuksen kunnianhimottomuus.

18.07.2019 Uutinen
Miten toisen kutonen voi olla toisen ysi? Opettajat, oppilaat ja vanhemmat ymmällään oppilasarvioinnista

Opettajilta tulleen palautteen mukaan arviointi on muuttunut työlääksi ja he ovat ymmällään arviointikriteerien edessä. Arviointikriteerit eivät ole selkeitä myöskään vanhemmille ja oppilaille. Selkeät oppilasarvioinnin kansalliset arviointikriteerit helpottaisivat arviointia ja parantaisivat oppilaiden oikeusturvaa, käy ilmi OAJ:n keskustelussa SuomiAreenassa.

18.07.2019 Uutinen
Työhyvinvointihaaste käyntiin – Savonia ja Helsinki ensimmäisinä mukaan

Hyvinvoivat työntekijät takaavat työn korkean laadun. Se tiedetään Helsingin kaupungin opetustoimessa ja ammattikorkeakoulu Savoniassa, joissa on kääritty hihat opettajien työhyvinvoinnin eteen. OAJ nostaa opettajien jaksamista kohentaville teoille hattua ja heittää työhyvinvointihaasteen muillekin työnantajille.

18.07.2019 Uutinen
Professorin ehdotus ministerille SuomiAreenan politiikkakeskustelussa: ”Emmeköhän rajaa tässä kotihoidon tuen kahteen vuoteen?”

Koulutuksen mallimaasta Suomesta löytyy useita häiritseviäkin tutkimustietoja. SuomiAreenan paneelikeskustelussa kysyttiin, saiko Suomi koulutuksen ja sivistyksen tosissaan ottavan hallituksen.

17.07.2019 Uutinen
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen
Mitä yhteistä on jäniksellä ja opettajalla? – nuoret ja konkarit naurattivat toisiaan kouluvitsibattlessa SuomiAreenassa

Puujalkavitsit raikuivat Porin torilla, kun Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL järjesti keskiviikkona kouluvitsibattlen. Vitseinä kuultiin niin perinteisiä kompakysymyksiä kuin ajankohtaista poliittista piikittelyäkin.

17.07.2019 Uutinen
Virheiden pelko pois, vapaan sivistystyön rooli vahvemmaksi – työelämän murros puntarissa SuomiAreenassa

Puheenparsi kääntyy usein uhkakuviin, kun puhutaan työelämän murroksesta ja siihen liittyvästä jatkuvasta oppimisesta. Uhkakuvien maalaamisen sijaan puheen tulisi siirtyä mahdollisuuksista puhumiseen, käy ilmi SuomiAreenan paneelikeskustelussa. Tärkeää on, että yhteiskunta tukee oppimisen mahdollisuuksia missä elämänvaiheessa tahansa.

17.07.2019 Uutinen
Kysely: Yli puolet työikäisistä huolissaan työelämän murroksesta

Yli puolet suomalaisista on huolissaan työelämän murroksesta, selviää OAJ:n, EK:n ja Sivistystyönantajien teettämästä kyselystä. Huolta herättävät eniten työmäärän kohtuuton lisääntyminen ja oman työpaikan häviäminen. Nuorille tarve päivittää osaamista työuran aikana on jo itsestäänselvyys.

17.07.2019 Tiedote