• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Suomi Areena"

Onko nuorista ilmastovaikuttajiksi? Kyllä on, todettiin SuomiAreenassa

Koulun rooli ilmastokasvatuksessa on suuri, ja ilmastonmuutos opetuksessa on kaikkien yhteinen asia. Koululaisista on ilmastovaikuttajiksi, jos heille annetaan siihen työkalut. Uusi ilmastokouluverkko kokoaa opetusmateriaalia yhteen yli rajojen.

16.07.2019 Uutinen
”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!

16.07.2019 Uutinen
Varhaiskasvatuksen teemoilla visailtiin SuomiAreenassa – päälle saatiin iloinen uutinen

Hiekkaämpärit ja -lapiot olivat äänestysväleinä, kun Lastentarhanopettajaliitto tenttasi SuomiAreenan torivartissa kansanedustajien tietämystä varhaiskasvatuksesta. Torivartin päätteeksi saatiin hyvä uutinen, kun ministeriö lähetti lausunnoille lakimuutoksen subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamiseksi.

16.07.2019 Uutinen
Riittämättömyyden tunne on arkipäivää ammatillisessa koulutuksessa – yhteiskunnan arvostus tukee työssäjaksamista

Opettajilla on rutkasti tietoa ja taitoa tarjota laadukasta opetusta, mutta koulutuksen kenttä on monelle tuntematon, kun puhutaan ammatillisesta koulutuksesta. Ammatilliset opettajat AO:n torivartissa levitettiin tietoisuutta ammatillisesta koulutuksesta ja alan työoloista. Ammatillisten opettajien työhyvinvointia heikentää erityisesti riittämättömyyden tunne.

16.07.2019 Uutinen
Ministerin ”eka kouluviikko” alkaa olla ohi – OAJ:ltä kiitosta koulutuspoliittiseen selontekoon tarttumisesta

Opetusministeri Li Andersson haluaa nähdä Suomessa osaamistason ja koulutuksen tasa-arvon harppaavan eteenpäin. Tekojen tueksi ministeri lupaa koulutuspoliittisen selonteon, jota OAJ on pitkään kaivannut.

15.07.2019 Uutinen
SuomiAreena käynnistyi – Nyt kerrotaan ja kiistellään nykykoulusta

Nyt se on virallisesti avattu: vuoden 2019 SuomiAreena Porissa! Tämän kesän pääteemoja ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Koska OAJ on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani, järjestö on tänä vuonna poikkeuksellisen vahvasti mukana Porin yhteiskunnallisissa keskustelutilaisuuksissa, vaikuttamassa pääteemoihin ja viikon ohjelmaan.

15.07.2019 Uutinen
SuomiAreena puhuu koulutuksesta – ”nyt pitää vastata 2090-luvun osaamistarpeisiin”

OAJ tuo SuomiAreenaan ahaa-elämyksiä opettajan työstä ja koulutuksen tulevaisuuden kehittämiskohteista. Porin Kansalaistorilla OAJ:n hallituksen jäsenet ja muut aktiivit kohtaavat tapahtuman kävijöitä läpi viikon.

15.07.2019 Uutinen
SuomiAreena starttaa tänään Porissa: koulutus isommin esillä kuin koskaan aiemmin

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, SuomiAreena, starttaa tänään Porissa. OAJ:n tapahtumissa SuomiAreenan kävijät pääsevät muun muassa kurkistamaan nykykouluun ja kuulemaan päivänpolttavia koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen puheenaiheita. Tutustu OAJ:n ohjelmaan ja nappaa talteen ohjelmatärpit.

15.07.2019 Uutinen
”Allsång på Pori” – nämä koululaulusuosikit lauletaan Diandran johdolla SuomiAreenassa

OAJ järjestää heinäkuussa osana SuomiAreena-ohjelmaansa rakkaimmat koululaulut -yhteislaulutilaisuuden. Tule laulamaan yhdessä Diandran kanssa Poriin 17. heinäkuuta. Luvassa on koululaisten suosikkilauluja eri vuosikymmenten varrelta.

12.07.2019 Uutinen
Linkku kytkee oppimisen oikeaan elämään – Mittauta puristusvoimasi Porin pop up -koulussa!

Porin lyseon pihalle parkkeeraa heinäkuussa renkailla liikkuva terveyskeskus Linkku. Siellä pop-up -koulun vierailija voi pistäytyä mittaamaan vaikka puristusvoimansa tai verenpaineensa.

04.07.2019 Uutinen