• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Suomi Areena"

Miten lukemista opetetaan tänä päivänä? Pop up -koulu näyttää!

Kuinka lukemista opetetaan tänä päivänä? Moni hyväksi havaittu konsti toimii edelleen, mutta opetus on nyt paljon monipuolisempaa kuin aiemmin. Sen tietää luokanopettaja Kati Miettinen. Hän on mukana SuomiAreenaan pystytettävän pop up -koulun lukutaitotuokiossa, joka kutsuu tutustumaan nykyisiin lukemaan ja kirjoittamaan opettamisen keinoihin.  

02.07.2019 Uutinen
Luonto edistää oppimista ja hyvinvointia – SuomiAreenassa voit kokea sen itse

Ulkona aistit herkistyvät ja lapset malttavat keskittyä oppimaan. Myös opettajan on helppo olla täysillä läsnä, kun ympärillä ei ole muita kuin luonnon ääniä. SuomiAreenassa pop up -koulu kutsuu kaikkia tutustumaan, miten tänä päivänä opitaan ulkona!

01.07.2019 Uutinen
Hallitsetko tilanteen, kun ohjaamasi kone ahmii tukkipuuta? Selvitä SuomiAreenassa!

Jos metsätöihin haluat mennä nyt, niin edessä on takuulla yllätyksiä. Niiden varalta töitä voi harjoitella etukäteen metsäkonesimulaattorilla, joita hyödynnetään tämän päivän ammatillisessa opetuksessa jo laajasti. Porin SuomiAreenassa sellaista pääsevät kokeilemaan myös OAJ:n pop up -koulun kävijät.

27.06.2019 Uutinen
Riihimäellä opetetaan tulevaisuustaitoja robottien avulla – SuomiAreenassa näet, miten!

Riihimäki toi robotiikkaopetuksen osaksi opetuksen arkea ja tähtää Suomen robotiikkapääkaupungiksi. Nyt lapset oppivat pienestä pitäen tiimityötä ja ongelmanratkaisutaitoja robottien avulla. OAJ:n pop up -koulussa SuomiAreenassa kävijät pääsevät robotiikkatunneille kokeilemaan itse ja selvittämään, mistä on kyse.

25.06.2019 Uutinen
Positiivinen pedagogiikka nostaa esille lapsen vahvuudet

Minä pystyn, osaan ja opin. Siinä on nykyisen varhaiskasvatuksen ja positiivisen pedagogiikan ydin. SuomiAreenassa kaikki OAJ:n Pop up -koulun kävijät pääsevät tutustumaan vahvuuksiinsa osaavien opettajien johdolla.

19.06.2019 Uutinen
Iina Ruuskanen: Käsityö kulkee valmiista ideoista omaan suunnitteluun

Käsityö on kulkenut huiman matkan tyttöjen ompeluksista ja poikien puutöistä kohti yhteisiä mahdollisuuksia ja omaa ideointia. Iina Ruuskasen mielestä käsityö on oiva paikka opettaa ideoinnin ja suunnittelun tulevaisuustaitoja.

18.06.2019 Uutinen
Naisten oivalluksesta syntynyt taidonnäyte ja suomalainen erikoisuus – koe SuomiAreenassa maksuton kouluruokailu

Maksuton kouluruoka on suomalainen erikoisuus, jossa on kyse paljon muustakin kuin kouluruoasta. Se lisää hyvinvointia ja tasa-arvoa sekä elää ajassa. Heinäkuussa SuomiAreenan pop up -koulun kävijät voivat 30 elämyksellisen opetustuokion lisäksi kokea itse nykyaikaisen kouluruokalounaan.

17.06.2019 Uutinen
”Digitaalinen yo-koe mittaa ajattelun taitoja” – SuomiAreenassa koetta pääsee testaamaan kuka tahansa

Ylioppilaskirjoituksissa tehtiin tänä keväänä historiaa, kun kaikki ylioppilaskokeet suoritettiin ensimmäistä kertaa digitaalisesti. Porin SuomiAreenassa järjestettävässä pop up -koulussa yleisö pääsee kokeilemaan digitaalista ylioppilaskoetta ja testaamaan tietojaan aidoissa ylioppilaskokeissa. Yhä tärkeämpää kokeissa on kyky ymmärtää, soveltaa ja analysoida tietoa, korostaa SuomiAreenaan digitaalisen kokeen tuovan YTL:n Tiina Tähkä.

13.06.2019 Uutinen
SuomiAreenassa opettajat isosti esillä – Kirsi Alm-Siira: ”En varmaan ollut opettajien suosikki”

Koulutus, kasvatus ja tutkimus ovat isosti esillä heinäkuussa Porissa, kun OAJ on yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista. OAJ:n järjestämä ohjelma on nyt kokonaisuudessaan julki.

12.06.2019 Uutinen
SuomiAreenan pop up -koulun ruokalistalle äänestettiin uunimakkara ja perunasose

SuomiAreenassa vierailevat pääsevät kokemaan heinäkuussa nykykoulun. Osa tätä kokemusta on aito kouluruokailu, joka järjestetään 17.7. osana pop up -koulua. Äänestyksen perusteella koulun ruokalistalle valikoitui uunimakkara ja perunasose.

04.06.2019 Uutinen