• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Tulevaisuudenkestävä Suomi"

Lukio ei kaipaa isoja uudistuksia, vaan keskittymistä perusasioihin

Lukiokoulutuksen kehittämisessä tulevan hallituksen pitää keskittyä perusasioihin: koulutuksen laatuun ja saavutettavuuteen. Isoja myllerryksiä ei kaivata, vaan riittävää rahoitusta, jonka turvin opettajat jaksavat työssään ja opiskelijat saavat tarvitsemaansa opetusta ja tukea. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso käy läpi ratkaisut, joilla tavoitteisiin päästään.

07.12.2022 Blogi
Opetushallitus esittää lukiodiplomin aseman vahvistamista – OAJ komppaa

OAJ on pitkään ajanut lukiodiplomien aseman vahvistamista. Nyt moni OAJ:n näkemys saa tukea Opetushallituksen tuoreesta esityksestä. Tulevan hallituksen olisi tärkeää heti ensimetreillään tarttua toimeen, jotta kehittäminen etenee ja lukiodiplomilla olisi jatkossa mahdollista korvata yksi ylioppilastutkinnon kokeista, OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso toteaa.

29.11.2022 Uutinen
Kuormituksessa ja työoloissa mikään ei muutu, jos kukaan ei puutu – tarvitaan lakiuudistuksia

Työelämään liittyy monia lakeja, jotka on säädetty työntekijöiden turvaksi. Lait vaativat kuitenkin täsmennyksiä ja parempaa valvontaa, jotta ne toteutuvat arjessa. Etenkin psykososiaalista kuormitusta pitäisi ennaltaehkäistä ja hallita nykyistä paremmin. On koko Suomen etu, että opetusalan ammattilaiset voivat hyvin ja että he, kuten myös kaikenikäiset oppijat, voivat työskennellä turvallisissa ja terveellisissä tiloissa, kirjoittaa OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

29.11.2022 Blogi
Taiteen perusopetuksella luovuusosaamista

Taiteen perusopetus (TPO) on Suomessa ainutlaatuista ja tasavartaisuutta edistävää. Missään muualla maailmassa ei ole samanlaista taiteen perusopetuksen järjestelmää kuin meillä.

22.11.2022 Blogi
Julkaisut

18.11.2022 Sisältösivu
Monella on nyt opettajaa ikävä – ammatilliseen tarvitaan lisää lähiopetusta!

Ammatillinen koulutus tuottaa Suomen tarvitsemia ammattiosaajia. Nyt eri tahojen selvitykset kuitenkin kertovat yhteistä viestiä: opiskelijat eivät saa tarpeeksi lähiopetusta opettajilta. Osaava Suomi ei synny pelkästään tahdonvoimalla, vaan se vaatii päättäjiltä ja koulutuksen järjestäjiltä tekoja, kirjoittaa OAJ:ssä erityisasiantuntijana työskentelevä Eira Bani.

15.11.2022 Blogi
Kuusi kansanedustajaa kertoo koulutuksen merkityksestä – katso videot!

Viime vuosina Suomessakin on eletty monien myllerrysten keskellä. Myös tulevaisuudessa häämöttäviin uhkiin on varauduttava. Maailman opettajien päivänä kuusi kansanedustajaa kertoi ajatuksiaan opettajien ja laadukkaan koulutuksen merkityksestä Suomelle.

05.10.2022 Uutinen
OAJ vaatii koulutuspolitiikkaan suunnanmuutosta: rahoitusta lisättävä, leikkauksia vältettävä

Koulutus on ratkaisu Suomen edessä oleviin valtaviin haasteisiin, korostaa OAJ eduskuntavaalitavoitteissaan. Ilman riittävää perusrahoitusta ei kuitenkaan voida saavuttaa koulutukselle asetettuja tavoitteita tai ratkoa ongelmia. Askeleet rahoitustason nostamiseksi on otettava tulevalla hallituskaudella.

05.10.2022 Tiedote
Tehdään yhdessä tulevaisuudenkestävä Suomi

Eduskuntavaalit ovat OAJ:n jäsenelle tärkeät. Vaaleissa ja niiden pohjalta neuvoteltavassa hallitusohjelmassa linjataan jälleen neljäksi vuodeksi alamme keskeisistä suuntaviivoista, lakihankkeista ja myös rahoituksesta. OAJ vaikuttaa siihen, että päätöksissä kuullaan opettajien ääntä, kirjoittaa koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo.

05.10.2022 Blogi