• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lukiokoulutus"

Selkeä resepti opettajan työn houkuttelevuuteen: palkkaus ja työolot kuntoon

Olennaista on voida tehdä työnsä hyvin, ratkaista työhyvinvointia rapauttavat pulmat ja parantaa palkkausta. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin, kun Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen, Kuntatyönantajat KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen keskustelivat keinoista lisätä opettajan työn houkuttelevuutta.

22.08.2019 Uutinen
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen
”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!

16.07.2019 Uutinen
Riihimäellä opetetaan tulevaisuustaitoja robottien avulla – SuomiAreenassa näet, miten!

Riihimäki toi robotiikkaopetuksen osaksi opetuksen arkea ja tähtää Suomen robotiikkapääkaupungiksi. Nyt lapset oppivat pienestä pitäen tiimityötä ja ongelmanratkaisutaitoja robottien avulla. OAJ:n pop up -koulussa SuomiAreenassa kävijät pääsevät robotiikkatunneille kokeilemaan itse ja selvittämään, mistä on kyse.

25.06.2019 Uutinen
”Digitaalinen yo-koe mittaa ajattelun taitoja” – SuomiAreenassa koetta pääsee testaamaan kuka tahansa

Ylioppilaskirjoituksissa tehtiin tänä keväänä historiaa, kun kaikki ylioppilaskokeet suoritettiin ensimmäistä kertaa digitaalisesti. Porin SuomiAreenassa järjestettävässä pop up -koulussa yleisö pääsee kokeilemaan digitaalista ylioppilaskoetta ja testaamaan tietojaan aidoissa ylioppilaskokeissa. Yhä tärkeämpää kokeissa on kyky ymmärtää, soveltaa ja analysoida tietoa, korostaa SuomiAreenaan digitaalisen kokeen tuovan YTL:n Tiina Tähkä.

13.06.2019 Uutinen
Koulutuksen uudistustahti kiihtyy

Pian loppuva lukuvuosi on muuttanut koulutusta joka alalla. Monia uudistuksia on käynnistynyt jo ennen kuin edellisiä on saatu valmiiksi, ja isompien uudistusten lisäksi on ollut käynnissä useita valtakunnallisia ja paikallisia kehittämishankkeita.

27.05.2019 Uutinen
Lukion erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan syksystä lähtien

Kunnallisissa lukioissa työskentelevät erityisopettajat voivat siirtyä vuosityöaikaan ensi elokuusta alkaen. Lisäksi erityisopettajilla on mahdollisuus työskennellä opetusvelvollisuustyöajassa. Uusi sopimus ei vaikuta muihin lukiossa työskenteleviin opettajiin. Erityisopettaja Heli Ketovuori näkee vuosityöajassa positiivisia mahdollisuuksia, kunhan muutoksessa huomioidaan erityisopettajien työn luonne.

22.05.2019 Uutinen
Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.

21.05.2019 Blogi
Valtuutetut edellyttävät hallituksen hoitavan koulutuksen rahoituksen kuntoon

Riittävästi aikaa oppilaille, kolmiportainen tuki ja työolosuhteet kuntoon, eroon hankerumbasta ja lisää rahaa. Muun muassa tällaisia terveisiä OAJ:n valtuustoon kokoontuneet erityisluokanopettaja Heidi Tammero ja lukion englannin opettaja Antti Simonen lähettävät hallitusneuvottelijoille.

09.05.2019 Uutinen
Aikataulu ahdistaa, arviointi huolettaa luonnoksessa lukion opetussuunnitelman perusteiksi

Opetushallitus valmistellut luonnoksen uusiksi lukion opetussuunnitelman perusteiksi. Työssä on onnistuttu pääosin hyvin. OAJ on kuitenkin huolissaan arviointia koskevasta luvusta. Se saattaa johdatella paikallista opetussuunnitelmatyötä aivan liian raskaisiin ja työllistäviin arviointikäytäntöihin.

11.04.2019 Lausunto