• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Esiopetus"

Varhaiskasvatuksen opettaja: Jokainen euro varhaiskasvatukseen on sijoitus tulevaisuuteen

Varhaiskasvatuksen opettaja Maria Patteri näkee työssään sen, miten suuri vaikutus ammattitaitoisilla opettajilla on lasten kasvuun ja oppimiseen. Pula opettajista on kuitenkin kova, ja sen Maria uskoo helpottavan vasta, kun työolot ja palkkaus saadaan kuntoon.

24.02.2022 Uutinen
OAJ:n aluevaalitavoitteet: Koulutuksen tukipalvelut turvattava, opettajien voitava keskittyä opettamiseen

Monet koulutuksen tukipalveluista siirtyvät sote-uudistuksessa vuoden 2023 alusta hyvinvointialueiden vastuulle. Psykologien, kuraattorien ja terveydenhoitajien työnantaja vaihtuu.  OAJ:n aluevaalitavoitteet tuovat vaalikeskusteluun opettajien näkökulman. Hyvinvointialueiden on turvattava lasten ja nuorten sote-palvelut lähellä tarvetta, eikä sotesta saa valua tehtäviä maksettavaksi kuntien opetukseen tarkoitetusta rahoituksesta.

01.12.2021 Uutinen
Opettajan työ on hieno ammatti

Opettajan työ on huippuammatti, jossa saa tehdä merkityksellistä työtä yhteisen tulevaisuutemme puolesta. Opettajuudesta saa olla ylpeä, ja opettajan ammattiin kannattaa ehdottomasti hakeutua.

18.10.2021 Blogi
Hei kuntapäättäjä! On aika hoitaa kaksivuotisen esiopetuskokeilun resurssit kuntoon

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu on parhaillaan käynnissä 105 kunnassa. On syytä kysyä, onko jokaisessa kunnassa tehty kaikki mahdollinen kokeilun vaatimien kelpoisten esiopetuksen opettajien saamiseksi. Keinoja on: tehokas rekrytointi, työn vaativuutta vastaava palkkaus, työn arvostaminen ja hyvien työolojen varmistaminen. Jos kelpoisia opettajia puuttuu, kuntien on nyt aika tarttua toimeen, jotta kokeilusta saadaan luotettavia tuloksia, kirjoittaa erityisasiantuntija Auli Setälä.

13.10.2021 Blogi
Kiitos opettajat – ilman teitä Suomi ei olisi tässä

Maailman opettajien päivänä on hyvä pysähtyä huomaamaan opettajien tekemän työn arvo. Ilman opettajia me emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä, Olli Luukkainen kirjoittaa.

05.10.2021 Blogi
Ruotsissa yli 30 000 opettajaa on vaihtanut alaa – se sai päättäjät heräämään

Ruotsissa yli 30 000 pätevää opettajaa on vaihtanut alaa. Vasta vuosien vaikuttamistyö sai päättäjät reagoimaan opettajapulaan. Ruotsin suurimman opettajajärjestön puheenjohtaja kehottaa Suomen päättäjiä kuuntelemaan opettajia ja löytämään keinot, joilla heidät saadaan pidettyä opettajat alalla.

30.09.2021 Uutinen
OAJ & Varhaiskasvatus 2021

Varhaiskasvatuksen opetusalan siirto Opetusalan virka- ja työehtosopimukseen, ilmoitusvelvollisuus ja muut tuoreet varhaiskasvatuksen kuulumiset tiiviissä paketissa.

16.09.2021 Julkaisu
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Toipuminen poikkeusajoista on uuden lukuvuoden ykköstavoite

Opettajat ovat OAJ:n kyselyn mukaan selvinneet korona-ajasta pääosin hyvin. Poikkeusolojen aiheuttama kuormitus on saanut kuitenkin joka kolmannen opettajan harkitsemaan alan vaihtoa.

04.08.2021 Uutinen
Seuraa OAJ:n lukuvuoden avausinfoa verkossa 4.8. klo 9

Tervetuloa seuraamaan OAJ:n lukuvuoden avausinfon livestriimausta keskiviikkona 4.8. klo 9. Tilaisuudessa puhuvat OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä FSL:n puheenjohtaja Inger Damlin.

03.08.2021 Uutinen
OAJ: Varhaiskasvatuslakiin esitetään kopiota perusopetuslain virheistä

Perusopetuksesta tuttua lapsen saaman tuen epämääräisyyttä esitetään nyt kopioitavaksi varhaiskasvatuslakiin. Parhaillaan lausunnolla olevassa lakiluonnoksessa varhaiskasvatukseen esitetään kolmiportaista tukea, mikä on hyvä asia. Kolmiportaisen tuen määrittely on sen sijaan pettymys.

11.06.2021 Tiedote