• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Esiopetus"

Esiopettaja tarttui työaikakokeiluun – Työtunteja sinne, missä tarvitaan

Osa Espoon esiopetuksen opettajista aloittaa ensi vuoden alusta kokeilun uudesta työaikamallista. Kokeilulla halutaan parantaa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen laatua. OAJ toivoo, että muutkin kunnat innostuvat kokeiluun.

17.12.2018 Uutinen
Voiko lapsen tuki varhaiskasvatuksessa olla vain hyvän tahdon varassa?

Jokainen meistä kaipaa välillä tukea ja kannattelua, kun elämä on epäreilua ja asiat eivät suju. Kun lapset saavat kolhuja, me aikuiset puhallamme ”pipit” pois ja kannustamme yrittämään jotain asiaa uudestaan ja uudestaan. Kaikille lapsille ei kuitenkaan pelkkä puhaltaminen ja kannustaminen riitä. Tarvitaan muuta: oikea-aikaista, laadukasta ja sensitiivistä tukea.

03.12.2018 Blogi
Onko lapsilla oikeutta parempaan oikeusturvaan?

Tänään 20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Maan hallituksella on nyt tuhannen taalan paikka parantaa lasten oikeusturvaa.

20.11.2018 Blogi
OAJ:n toimenpide-ehdotukset esiopetukseen

Riittävä tuki on laadukkaan oppimisen edellytys. Toimiva järjestelmä varmistaa, että kaikki esiopetuksessa olevat lapset saavat tarpeidensa mukaista tukea ja hyvän pohjan peruskouluun. Tarjoamme kuusi ehdotusta, joilla tuki saadaan riittävälle tasolle.

22.10.2018 Sisältösivu
Yhteistyö kodin kanssa

Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsensa kasvatuksesta. Opettajat, johtajat ja rehtorit toimivat huoltajien kanssa yhteistyössä samalla tukien huoltajia heidän tärkeässä kasvatustyössään.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajan tehtävänä on tukea ja edistää lasten kasvua, oppimista ja osaamisen kehittymistä. Työskentely edellyttää vankkaa kasvatuksen, varhaisen kehityksen ja oppimisen sekä varhaispedagogiikan asiantuntemusta.

17.10.2018 Sisältösivu
Laadukkaat varhaiskasvatuspalvelut ovat kunnan vahvuus

Kasvatus- ja koulutuspalvelujen järjestäminen ja kehittäminen on kuntien ydintehtävä. OAJ muistuttaa, että varhaiskasvatus ja esiopetus ovat keskeinen osa kasvatus- ja koulutuspalvelujen kokonaisuutta.

01.10.2018 Näkemys
Uusi laskuri ennustaa syrjäytymistä riskitekijöistä – koulutus ja kasvatus keskeiset vastavoimat

Me-säätiö ja THL julkaisivat työkalun, joka havainnollistaa syrjäytymisen riskejä nuoren elämänvaiheissa. OAJ esittää ratkaisuja syrjään jäämisen ehkäisyyn muun muassa julkaisemassaan oppivelvollisuuden uudistamisen mallissa.

28.09.2018 Uutinen
Lasten lakisääteinen tuki ei toteudu esiopetuksessa

Yli 70 prosenttia OAJ:n tekemään kyselyyn vastanneista esiopetuksen opettajista ilmoitti, että esiopetusikäiset lapset eivät saa oppimiseensa ja kasvuunsa tukea viipymättä. Heillä olisi kuitenkin oikeus tukeen heti, kun siihen on tarvetta. Oikeus kasvun ja oppimisen tukeen on kirjattu perusopetuslakiin.

02.08.2018 Uutinen
OAJ vaatii esiopetukseen lisää oppimisen tukea ja esiopetusta jo 5-vuotiaille

Opetusalan Ammattijärjestö esittää esiopetuksen muuttamista kaksivuotiseksi, jolloin lapset tulisivat esiopetukseen jo viisivuotiaina. – Kasvun ja oppimisen tukea pitää kuitenkin samalla lisätä, puheenjohtaja Olli Luukkainen huomauttaa.

02.08.2018 Uutinen