• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Aikuiskoulutus"

Tutkimus: Mielikuva amiksesta on myönteinen – opettajille halutaan aikaa kohdata ja tukea

Rentous, käytännönläheisyys ja suora polku työelämäänkorostuvat mielikuvissa, jotka ovat ammatillisesta koulutuksesta pääsääntöisesti myönteisiä, kertoo tutkimus. OAJ:n koulutusasiainpäällikön Nina Lahtisen mukaan tutkimus sisältää käyttökelpoisia tietoja seuraavalle hallituskaudelle amiksen vetovoimasta huolehtimiseksi.

01.02.2019 Uutinen
Kaikille toisen asteen tutkinto – ”Koulupudokkuus on varmin tie työttömyyteen”

Puolueet ovat valmiit tutkimaan, millainen olisi jatkuvan oppimisen osaamisseteli. Oppivelvollisuuden ulottamisessa toiselle asteelle puolueet ovat erimielisiä, mutta kaikkien mielestä jokaiselle suomalaiselle pitää taata vähintään toisen asteen tutkinto.

26.01.2019 Uutinen
OAJ haastoi päättäjät: Kuinka turvataan laadukas ammattiosaaminen ja jatkuva oppiminen?

Suomen hyvän tulevaisuuden perusta ovat jatkossakin osaaminen, innovaatiot ja uudistumiskyky. Nämä on koulutuksessa turvattava riippumatta siitä, mikä osuus koulutuspolusta sijoittuu oppilaitoksiin ja mikä työpaikoille.

26.01.2019 Uutinen
KEA yhdistää ammatilliset esimiehet ja asiantuntijat – yhdistys kutsuu verkostoitumaan!

Katri Tuomainen aloitti KEA:n puheenjohtajana vuoden alussa. Hän kutsuu ammatillisen koulutuksen esimiehiä ja asiantuntijoita verkostoitumistilaisuuteen Educa-messuilla.

22.01.2019 Uutinen
Suomi tarvitsee Perustaitotakuu-ohjelman

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa Suomessa. Samalla kansa ikääntyy. Vain reilu 40 prosenttia maassa asuvista on töissä. Työtehtävät ja ammatit ovat murroksessa. Teknologian vaikutuksesta ammateista muuttuu tai katoaa 10–20 vuoden sisällä yli kolmannes. Miten käy Suomen kilpailukyvyn?

17.01.2019 Blogi
Palkkoihin korotuksia, vuosityöaikaa… Nämä asiat muuttuvat tänä vuonna ammatillisten opettajien sopimuksissa

Sopimusneuvottelujen tulokset näkyvät tilillä tammikuussa, jolloin monessa ammatillisessa oppilaitoksessa siirrytään myös vuosityöaikaan. OAJ:ssä valmistaudutaan jo seuraavaan sopimuskierrokseen.

02.01.2019 Uutinen
Opettajana aikuiskoulutuksessa ja vapaan sivistystyön oppilaitoksessa

Ammatillinen aikuiskoulutus on tutkintoon johtavaa koulutusta, kun taas vapaan sivistystyön koulutus ei johda tutkintoon.

17.10.2018 Sisältösivu
Sopimukset syntyivät – katso videolta, mitä muutoksia ne tuovat jäsenille

OAJ:n neuvottelijat kertovat videoilla, mitä keväällä 2018 neuvotellut sopimukset tuovat mukanaan.

09.05.2018 Uutinen
Aikuisten osaamiseen on panostettava

Suomi tarvitsee nopeita panostuksia osaamiseen ja koulutukseen, jotta pula osaajista ei heikennä talouden kasvua. Työmarkkinoiden kohtaanto-ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan panostuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä osaamisen kehittämiseen.

09.04.2018 Blogi