• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Nyt on haussa lisärahaa opetukseen ja tukeen – Ei lomauttajakunnille!

Hallitus jakaa korona-ajan oppimis- ja tukivajeen paikkaamiseen lisärahaa. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen rahahaku päättyy 25. kesäkuuta. OAJ kannustaa kuntia hakemaan tukea oppimisen tuen vahvistamiseksi, mutta muistuttaa, että raha ei ole tarkoitettu niille kunnille, jotka lomauttavat opettajiaan.

15.06.2020 Uutinen
Kasvun ja oppimisen tuki varhaiskasvatuksessa saatava vihdoinkin kuntoon

Varhaiskasvatukseen on odotettu parempia tuen pykäliä jo vuosia. Ensimmäinen yritys oli 2010-luvun alkuvuosina, kun varhaiskasvatuslakia laadittiin. Lakiin ei tuolloin kirjattu säädöksiä, mutta saatiin lupaus, että ne laaditaan lain toisessa vaiheessa. Toisin kävi. Varhaiskasvatuslakia uudistettiin lähes kaksi vuotta sitten. Tuen pykälät jäivät taas uupumaan. Nyt on saatava aikaan korjaus, erityisasiantuntija Kirsi Sutton OAJ:stä sanoo.

10.06.2020 Näkemys
OAJ vaatii monia muutoksia oppivelvollisuuden pidentämisen lakipakettiin

OAJ kannattaa oppivelvollisuuden laajentamista toisen asteen tutkinnon suorittamiseen saakka. Nyt lausunnolla oleva esitys ei kuitenkaan järjestön mielestä anna riittäviä edellytyksiä saavuttaa tavoitetta toisen asteen tutkinnosta kaikille.

09.06.2020 Lausunto
Varhaiskasvatuksen opettaja sopimusalasiirrosta: ”Tätä on odotettu pitkään”

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät opettajasopimuksen eli OVTES:n piiriin vuonna 2021. Varhaiskasvatuksen opettaja Susanna Jauhiainen iloitsee OAJ:n vuosia tavoitteleman siirron onnistumisesta neuvotteluissa. Hänestä asia on merkityksellinen niin työn arvostuksen kuin palkkauksenkin kannalta.

28.05.2020 Uutinen
OAJ:llä uusi malli oppimisen tuen turvaamiseen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle 

Oppimisen tuen ketjusta pitää saada yhtenäinen ja vahva ja sen pitää ulottua kolmiportaisena varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, vaatii OAJ. Järjestö on laatinut oman mallinsa oppimisen tuen ja siihen kuuluvan erityisopetuksen ongelmien korjaamiseksi. 

27.05.2020 Tiedote
Mikä toimii ja mikä mättää opetuksen arjessa? Jäsen, vastaa kyselyyn!

OAJ selvittää, miten korona-ajan opetusjärjestelyt ovat toimineet varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa. OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Jaakko Salo kannustaa vastaamaan kyselyihin. Se on helppo tapa auttaa parantamaan toimimattomia käytäntöjä ja levittämään hyviä.

25.05.2020 Uutinen
Virheistä pitää oppia ja saada syksyllä fokus oppimiseen 

Suomen peruskouluissa opetellaan nyt, mitä on lähiopetus epidemia-aikana. Selvää on, että toukokuussa huomataan monta käytäntöä,  joista osa on erinomaisia ja osa  ei yksinkertaisesti toimi. Huonoista käytännöistä pitää päästä eroon ja hyvät saada leviämään, jotta syksyllä fokus saadaan jälleen käsienpesusta oppimiseen, kirjoittaa Olli Luukkainen.  

19.05.2020 Blogi
Avaintyönantajien työehtosopimuksesta yhteinen näkemys

OAJ:n ja Avaintyönantajien AVAINTES-työehtosopimuksesta saavutettiin tänään yhteinen näkemys. Raamisopimuksen valmistumisen jälkeen neuvotellaan vielä opettajia koskeva AVAINOTES-sopimus valmiiksi. Sen neuvottelut jatkuvat viikonloppuna.

15.05.2020 Uutinen
Touhulan yrityssaneeraus huolettaa opettajia – OAJ on jäsentensä tukena

Touhula on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Päiväkotiketjun palveluksessa työskentelevissä OAJ:n jäsenissä tieto saneerauksesta on herättänyt huolta työpaikan puolesta. OAJ:ssä tilannetta seurataan ja tuetaan jäseniä.

15.05.2020 Uutinen
AVAINTAn sopimusaloilla pyritään ratkaisuun tämän viikon kuluessa

Avaintyönantajien ja työtekijäjärjestöjen odotetaan saavuttavan huomenna neuvotteluratkaisun. Ratkaisu koskisi työehtosopimuksen palkankorotuksia ja sopimuskauden pituuksia AVAINTAn sopimusalalla.

14.05.2020 Uutinen