• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Kiitos opettajat – ilman teitä Suomi ei olisi tässä

Maailman opettajien päivänä on hyvä pysähtyä huomaamaan opettajien tekemän työn arvo. Ilman opettajia me emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä, Olli Luukkainen kirjoittaa.

05.10.2021 Blogi
Dramaattinen muutos: Jo kuusi kymmenestä opettajasta harkitsee alanvaihtoa

Jo reilusti yli puolet opettajista on korona-aikana pohtinut alanvaihtoa, kertoo OAJ:n tänään julkaisema selvitys. Yleisimmät syyt alanvaihdon harkitsemiselle ovat työn kuormittavuus, lisääntynyt työmäärä ja palkkataso. OAJ:n puheenjohtaja vaatii, että poliitikot ja työnantajat heräävät tilanteen vakavuuteen ja ratkaisevat ongelmat, jotka työntävät opettajia pois alalta.

28.09.2021 Uutinen
Webinaari varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön OVTES-siirrosta

Ilmoittaudu mukaan varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron webinaariin.

23.09.2021 Uutinen
OAJ & Varhaiskasvatus 2021

Varhaiskasvatuksen opetusalan siirto Opetusalan virka- ja työehtosopimukseen, ilmoitusvelvollisuus ja muut tuoreet varhaiskasvatuksen kuulumiset tiiviissä paketissa.

16.09.2021 Julkaisu
OAJ tietoiskuineen mukana Kuntamarkkinoilla

OAJ on kumppanina mukana Kuntamarkkinoilla 15.-16.9. OAJ tavoittelee etätapahtumana järjestettäviltä Kuntamarkkinoilta erityisesti uusia kuntapäättäjiä. Heille järjestö on tuottanut ajankohtaisen videotietoiskun varhaiskasvatuksen, oppimisen tuen ja kuntatalouden tärpeistä.

14.09.2021 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajalta somehitti – listasi jo yli 100 positiivista asiaa omasta työstään

Varhaiskasvatuksen opettaja Aleksi Vehmassalo kyllästyi siihen, että varhaiskasvatuksesta nousee esiin lähinnä negatiiviset asiat. Hän lupasi Twitterissä listata jokaista tykkäystä kohti yhden positiivisen asian omasta työstään. Tykkäyksiä on jo yli 500, mutta Vehmassalo pitää lupauksestaan kiinni.

30.08.2021 Uutinen
Mitä opetushenkilöstön pitää tietää lääkehoidosta – osallistu OAJ:n webinaariin

OAJ saa paljon kysymyksiä siitä, miten vastuu lasten lääkehoidosta päiväkodeissa ja perusopetuksessa jakautuu. Erityisesti jäseniä mietityttää, mikä on opettajan, rehtorin tai päiväkodinjohtajan osuus ja mistä terveydenhuollon ammattilaiset ovat vastuussa. OAJ järjestää aiheesta webinaarin 14.9.

26.08.2021 Uutinen
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Toipuminen poikkeusajoista on uuden lukuvuoden ykköstavoite

Opettajat ovat OAJ:n kyselyn mukaan selvinneet korona-ajasta pääosin hyvin. Poikkeusolojen aiheuttama kuormitus on saanut kuitenkin joka kolmannen opettajan harkitsemaan alan vaihtoa.

04.08.2021 Uutinen
Seuraa OAJ:n lukuvuoden avausinfoa verkossa 4.8. klo 9

Tervetuloa seuraamaan OAJ:n lukuvuoden avausinfon livestriimausta keskiviikkona 4.8. klo 9. Tilaisuudessa puhuvat OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä FSL:n puheenjohtaja Inger Damlin.

03.08.2021 Uutinen