• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Syrjäytyminen"

Suomi on hyvä maa elää

Aiemmille sukupolville kuuluu kiitos siitä, että Suomi on tänään niin turvallinen ja tasa-arvoinen maa kuin se on. Meidän tehtävämme on pitää huolta siitä, että Suomi on hyvä maa myös tuleville sukupolville - maa, jossa heikompaa ei koskaan jätetä yksin eikä heitteille.

06.12.2019 Blogi
Koulupäiviin aikaa ryhmäytymiseen ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun

Koulupäiviin tulisi varata lisäaikaa oman ryhmän tunneille, ryhmäytymiseen ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun oman opettajan ohjauksessa, sanoo OAJ lausunnossaan mielenterveysstrategian luonnoksesta. Näin ehkäistäisiin yksinäisyyttä ja kiusaamista.

07.11.2019 Lausunto
5 asiaa, joita ilman inkluusio ei toteudu

Kaikille yhteinen ja yhdenvertainen peruskoulu on ajatuksena hieno ja kannatettava. Suomessa pyritään siihen, että tämä ajatus myös toteutuu. Valitettavasti tavoitteen tiellä on vielä esteitä. OAJ:n erityisasiantuntija Sari Jokinen listaa blogikirjoituksessaan viisi asiaa, jotka inkluusion toteutumiseksi tarvitaan.

16.10.2019 Blogi
Pedagogiset järjestöt: Tuen puutteesta on tullut maan tapa

Pedagogiset opettajajärjestöt vaativat seuraavalta hallitukselta tarkennuksia oppimisen tuen, pienryhmäopetuksen sekä opettajamitoituksen säädöksiin. Järjestöt julkaisivat julkilausumansa lauantaina Helsingissä.

06.04.2019 Uutinen
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
Oppilaalle on tarvittaessa järjestettävä opetusta pienryhmästä – kansa ja puolueet kannattavat

Oppimisen tukea on voitava tarvittaessa järjestää pienryhmässä. Tätä mieltä ovat suomalaiset ja puolueet.

28.03.2019 Uutinen
Syrjäytymiseni, toteutumista vaille valmis

Hyvä äänestysikäinen henkilö. Kirjoitan sinulle nyt ensimmäistä kertaa. Olen vanhempieni ainoa poika. Äiti hoiti minut ja siskoni, kunnes aloitimme koulun. Vanhempani ovat itse käyneet vain peruskoulun, eikä se riitä työllistämään heitä. Mitä minusta tutkimustulosten valossa isona tulee?

19.03.2019 Blogi
Miksi tarvitsemme uudistuksia oppilaiden oikeuksiin oppimisen tuen toteutumiseksi?

Suomessa on tällä hetkellä noin 60 000 syrjäytynyttä nuorta. Miten olisimme voineet ehkäistä tämän edes osittain? Miten syrjäytyneiden määrä saadaan laskemaan opetuksen keinoin?

06.03.2019 Blogi
Ansa Kynttilän jälki-istunto, osa 4: Syrjäytyminen seis

Jäikö läksyt tekemättä? Suomen luokattomin luokanopettaja istuttaa suomalaiset jälki-istuntopenkkiin kuulemaan, mitä kaikkea koulutuksessa pitäisi korjata. Korjausliikkeet korostuvat kevään eduskuntavaaleissa.

05.03.2019 Uutinen
Tasa-arvon viestikapula päätyi puolueille

Keväästä 2016 kiertänyt tasa-arvon viestikapula luovutetaan tänään iltapäivällä eduskuntapuolueille. OAJ:n liikkeelle laittama viestikapula kiersi yhdeksän järjestön ja yrityksen kautta.

14.02.2019 Uutinen