• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sisäilma"

Sisäilmaongelmat on otettava vakavasti

Hyvä sisäilma on osa terveellistä ja turvallista työympäristöä. Työnantajan on oltava selvillä työympäristön tilasta ja työpaikan vaara- ja kuormitustekijöitä on tarkkailtava.

05.10.2018 Sisältösivu
Ammattijärjestöt arvostelevat luonnosta kansalliseksi sisäilma- ja terveysohjelmaksi

OAJ ja joukko muita ammattijärjestöjä on esittänyt eriävän mielipiteensä THL:n valmistelemasta kansallisesta sisäilmaohjelman luonnoksesta.

26.09.2018 Uutinen
Huoli sisäongelmista on yhteinen – neljä tahoa kertoo, mitä tekoja nyt tarvitaan

Helsingin opettajien puheenjohtaja, Lapsiasiavaltuutettu, Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asiantuntija sekä Vihaisten äitien aktiivi peräävät poliittisia päätöksiä sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi.

17.09.2018 Uutinen
Kansanedustajien sisäilmaryhmältä ratkaisuehdotuksia – OAJ kiittää toimenpide-esityksiä

Kansanedustajien sisäilmaryhmä on tehnyt yhteistyössä eri järjestöjen kanssa toimenpide-esitykset sisäilmaongelmien ratkaisemisesta. OAJ:n työelämäasiamies Riina Länsikallio pitää esityksiä kannatettavina.

07.06.2018 Uutinen
Kannusta kuntasi mukaan Satakunta-hankkeeseen – tarjolla apua sisäilmaongelmiin

Professori Tuula Putus haluaa kouluista ja oppilaitoksista niin terveitä, että opettajat ja oppilaat pystyvät keskittymään päätehtäviinsä. Sairastuneille Putus edellyttää väistötilojen ja etäopetuksen kaltaisia kuntouttavia ratkaisuja, jotka mahdollistavat paluun terveyden tielle.

30.05.2018 Uutinen
Seitsemän järjestöä otti kantaa: Sisäilmasairaita ei saa sysätä ”toiminnallisten häiriöiden” hoitopolulle

Seitsemän ammattiliittoa, lapsiasiajärjestöä ja potilasjärjestöä on allekirjoittanut lausunnon sisäilmaoireiden ja -sairauksien hoidosta. Järjestöt eivät hyväksy sisäilmaoireiden perusteetonta luokittelua niin sanotuiksi toiminnallisiksi häiriöiksi, joiden hoito painottuu kognitiivisiin terapioihin.

21.05.2018 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin tiivistelmä

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ selvittää työolobarometrillä opettajien ja opetusalan esimiesten työhyvinvointia, työoloja ja turvallisuutta. Barometriin vastasi 1127 opettajaa ja esimiestä. Tiivistelmä.

17.05.2018 Julkaisu
Hallitus julkisti 10 vuoden sisäilmaohjelman – OAJ odottaa ripeitä toimia

Valtioneuvosto julkisti Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelman torstaina 3.5. OAJ odottaa, että toimissa edetään nopeasti.

03.05.2018 Uutinen