• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Budjetti"

Eduskuntapuolueet: Koulutuksen rahoitustasoa ja oppilaitosten sisäilmaongelmia ratkottava kansallisilla ohjelmilla

Lähes kaikki eduskuntapuolueet ovat sitä mieltä, että koulutukselle tarvitaan pitkän aikavälin kasvuohjelma rahoitustason nostamiseksi. Tätä mieltä ovat OAJ:n ja Opettaja-lehden kyselyssä kaikki puolueet yhtä lukuun ottamatta. Siniset eivät ole esityksestä samaa eivätkä eri mieltä.

07.02.2019 Uutinen
Miksi tiedettä tarvitaan?

Osaamisen kasvattaminen, tieteen ja koulutuksen arvostuksen lisääminen, korkeakoulujen toimintaedellytysten ja hyvinvoinnin vahvistaminen. Tämä on lista tärkeimmistä asioista, jotka kevään eduskuntavaaleissa valittavien kansanedustajien pitää korkeakoulutuksen osalta ratkaista.

29.01.2019 Blogi
Ammatillisen koulutuksen tuoma kustannustehokkuus säilyy vain riittävän rahoituksen avulla

Ammatillisen koulutuksen kokonaisopiskelijamäärä on reilut 150 000. Opiskelemaan hakeudutaan perusopetuksen jälkeen yhteishaun kautta, ja muille hakijoille jatkuva haku on käytössä ympäri vuoden. Vuosittain noin 50 000 opiskelijaa aloittaa joko ammatilliset perusopinnot tai eri tavoin koostetut ammatilliset opinnot.

22.01.2019 Blogi
Budjettianalyysi: Eduskunta jätti monta päätöstä vaalien jälkeiseen aikaan

Kun on kyse Suomen tulevaisuudesta, koulutus ratkaisee. Ilman rahaa se ei kuitenkaan onnistu. Tällä viikolla budjetista päättävät kansanedustajat ovat jättämässä monta tärkeää rahoituspäätöstä seuraavalle hallitukselle.

17.12.2018 Blogi
Tavoitteena vakaa ja ennustettava kunta- ja maakuntatalous

KT Kuntatyönantajat ja palkansaajia edustavat pääsopijajärjestöt ovat ottaneet kantaa tulevaan hallitusohjelmaan. Järjestöjen tavoitteena on vakaa ja ennustettava kunta- ja maakuntatalous.

12.12.2018 Uutinen
Tukea reformin toimeenpanolle, mutta lisärahoituskin tarpeen – amiskentällä katse kääntyy jo seuraavaan hallituskauteen

Ammatillisen koulutuksen reformi on ollut kuluvan hallituskauden suurin koulutusuudistus. Opettajien, koulutuksen järjestäjien ja opiskelijajärjestöjen mukaan seuraavan hallituksen on korjattava ammatillisen koulutuksen rahoitusta, jotta amiksen tulevaisuuden uusi suunta pitää.

14.11.2018 Uutinen
Eriävä mielipide OKM:n loppuraporttiin korkeakoulujen rahoituksesta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Tieteentekijöiden liiton, näkemyksen mukaan korkeakouluille ehdotetut uudet rahoitusmallit eivät täytä tavoitetta tuottaa riittävää vakautta yksittäisen korkeakoulun rahoituksen kehittymiseen. Visiotyöskentelyssä ei ole riittävästi käytetty hyväksi tilaisuutta uudistaa rahoitusjärjestelmää niin, että siitä tulisi yksinkertaisempi ja vakaampi. Ehdotetuissa malleissa on jopa päinvastaisia elementtejä.

24.10.2018 Lausunto
OAJ vaatii lisää rahaa ammatilliseen reformiin

OAJ vaatii lausunnossaan, että ammatillisen koulutuksen rahoitus nostetaan leikkauksia edeltävälle tasolle ja että indeksijäädytys perutaan. OAJ pitää myös tärkeänä, että hankerahoitus kootaan isommiksi kokonaisuuksiksi.

10.10.2018 Lausunto
OAJ kiittää hallitusta lukiorahoituksen korjaamisesta ja työvoiman osaamisen edistämisestä

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kiittää hallitusta lukiorahoituksen korjaamisesta valtiovarainministeriön esityksestä sekä tutkimus- ja innovaatiorahoituksen merkittävästä nostosta.

29.08.2018 Tiedote
Lukiouudistus edellyttää valtion lisärahoitusta

Hallitus päättää tänään ja huomenna ensi vuoden menoista. Jo ennestään alimittainen lukiorahoitus uhkaa leikkaantua 2,7 prosenttia aiempien päätösten takia. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii lukiorahoituksen korjaamista.

28.08.2018 Tiedote