• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Budjetti"

”Hei päättäjämme, katsokaa tänne!” – Helsingin opettajat panivat itsensä likoon videolla

Helsingissä opettajat ja vanhemmat satsasivat videoon muistuttaakseen päättäjiä siitä, että stadin tulevaisuuteen kannattaa satsata. OAJ:n erityisasiantuntija pitää paljon kiitosta saanutta videota hyvänä esimerkkinä paikallisesta vaikuttamisesta.

30.10.2019 Uutinen
OAJ:n vaikuttamistyö tuotti tulosta

Koulutusrahojen palautus budjetissa oli arvovalinta ja tällä kertaa päättäjät kuulivat OAJ:n viestin. Toki korjattavaakin jäi vielä, mutta suunta on muuttunut ja siitä voimme olla hyvillämme, OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka sanoo.

18.09.2019 Uutinen
Koulutuspanostukset perusteltuja: OAJ kiittelee suunnanmuutosta

Valtion ensi vuoden budjetti lupaa ammatilliseen koulutukseen lisää opettajia. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin käytetään 80 milj. euroa. Hallituskaudella on luvattu lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen kaikkiaan 235 milj. euroa.

17.09.2019 Uutinen
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Koulutuslupaukset lunastettava

Koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen korjausliikkeet on käynnistettävä viipymättä, vaatii Olli Luukkainen OAJ on the Road -kiertueella.

02.09.2019 Tiedote
Onko koulukeskustelussa mopo karannut käsistä?

Koulu on rikki! Uudet ”opetuksen tavat” tuhoavat oppimisen! ”Huippumodernissa avokonttorikoulussa” ei opita! Opettajat eivät saa enää opettaa! Seuraamalla koulusta käytävää julkista keskustelua voisi päätellä, että likipitäen kaikki on koulussa pielessä. Keskustelu on polarisoitunutta, leimakirveet heiluvat. Onko koulu rikki, vai onko sitä koskeva keskustelu rikki?

28.08.2019 Blogi
OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen selkeä viesti hallituspuolueille.

24.08.2019 Tiedote
OAJ ja AMKE: Valtiovarainministeriön budjettiesityksellä ei osaajapulaa ratkaista

Valtiovarainministeriön budjettiesitys ei tarjoa ratkaisuja yritysten pulaan ammattiosaajista, toteavat Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ kannanotossaan.

20.08.2019 Uutinen
Korkeakoulujärjestöt: Valtiovarainministeriön budjettiesitys petti korkeakoulut

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi, Sivistystyönantajat, OAJ, Professoriliitto, Tieteentekijöiden liitto, SYL ja SAMOK edellyttävät, että hallitus lisää täysimääräisesti budjettiriihessä talousarvioon 2020 hallitusohjelman mukaiset lisäykset korkeakoulujen perusrahoitukseen.

16.08.2019 Uutinen
Pois pirstaleisista projekteista – Yliopistojen ja amkien rahoitus on saatava pitkäjänteisesti kuntoon

OAJ julkaisi tänään laajat tiede- ja innovaatiopoliittiset linjauksensa, joiden avulla Suomi voidaan nostaa tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi.

23.05.2019 Uutinen
OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset 2019: Suomi on nostettava tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi

Kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen edunvalvojana OAJ julkaisee omat tiede- ja innovaatiopolitiikan tavoitteensa ja linjauksensa. Haluamme korostaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen omaleimaista ja toisiaan tukevaa toimintaa, joka vahvistaa yhteiskuntaamme ja osaamistamme eri puolella maata, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset on laaja kokonaisuus teemoja tutki¬muksen ja kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edellytysten vahvistamiseksi sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Näitä tavoitteita haluamme edistää yhdessä eri tahojen – niin poliittisten päättäjien kuin korkeakoulu- ja tiedepoliittisten toimijoidenkin – kanssa.

23.05.2019 Julkaisu