• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa

OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa toistaiseksi ja tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa.

01.03.2022 Uutinen
Laadukkaan koulutuksen ja ihmisarvoisen työn yhteyttä tulee vahvistaa Suomen kehityspolitiikassa

Kehityspolitiikan ylivaalikautisen selonteon mukaiset Suomen kehitysyhteistyön painopisteet ovat myös OAJ:n näkökulmasta oikeita. Selonteossa korostetaan toimijoiden välistä yhteistyötä, kehityspolitiikan tasavertaisuuteen pyrkivää tavoitetta sekä pitkäkestoisten rakenteellisten muutosten merkitystä. Näitä kaikkia asioita OAJ pitää tärkeinä.

29.11.2021 Lausunto
OECD:n tuore raportti: Suomen koulutusrahoitus jää jatkuvasti muun pohjolan tasosta – OAJ vaatii rahoituksen nostamista tavoitteita vastaavaksi

Juuri julkaistu OECD:n Education at a Glance -raportti vahvistaa, että Suomi on pahasti jäljessä muiden Pohjoismaiden koulutuspanostuksista. Huolestuttavinta on kehityksen trendi. Valtaosa OECD:n jäsenmaista on tarkasteluajanjaksolla 2012–2018 lisännyt suhteellisia koulutuspanostuksiaan, kun taas Suomi kuuluu koulutuksesta leikanneiden harvalukuiseen joukkoon.

16.09.2021 Tiedote
Euroopan opettajajärjestöt: Pandemiasta noustaan vain satsaamalla opetukseen

Koulutus ratkaisee – siinä tiivistettynä Euroopan opettajajärjestöjen resepti niin koronapandemian haavojen korjaamiseen kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Opettajajärjestöjen täytyy huolehtia, että päättäjät investoivat koulutukseen ja työhyvinvointiin, jotta opettajilla on mahdollisuus onnistua työssään.

13.07.2021 Uutinen
Tule mukaan tekemään hyvää

Järjestömme OAJ on vahvasti sitoutunut muuttamaan maailmaa piirun verran parempaan suuntaan.

01.03.2021 Blogi
Kansainvälisyys keskiössä Educa verkossa -tapahtuman ensimmäisenä päivänä

Educa-verkossa tapahtuman ensimmäisen messupäivän ohjelma on suunnattu erityisesti kansainväliselle yleisölle.

28.01.2021 Uutinen
Korona pakotti luoviin Nenäpäivä-ratkaisuihin – OAJ Kymenlaakson hittikampanja räjäytti yhdistyksen somen

Tänä vuonna korona on sotkenut yhtä jos toista. Esimerkiksi OAJ:n alueyhdistysten perinteiset tempaukset jäivät väliin Maailman opettajien päivänä, eikä perinteisiä keräyksiäkään voitu järjestää. Kampanja sujui silti mallikkaasti, koska opettajat keksivät keinot.

13.11.2020 Uutinen
Opettajilta ennätykselliset 58 926 euroa maailman lapsille – summalla yli 23 000 köyhyydessä elävää lasta pääsee vuodeksi kouluun

OAJ on ollut kolme vuotta Nenäpäivän pääyhteistyökumppani, minkä aikana on kerätty hyväntekeväisyyteen muhkeat 170 000 euroa.

13.11.2020 Uutinen
Nenäpäivän loppukiri käynnissä – vielä ehtii auttaa maailman lapsia!

Oaj:läiset ovat keränneet jo yli 55 000 euroa maailman lapsille torstaihin 12. marraskuuta mennessä. Nenäpäivää vietetään perjantaina 13. marraskuuta.

12.11.2020 Uutinen
OAJ vahvistaa opettajien ammattijärjestön toimintaa Eswatinissa

Eteläisen Afrikan Eswatinissa ammattijärjestötoiminta on kiellettyä, opettajien ansiot ovat pienet ja koulutuksen yhteiskunnallinen asema heikko. Paikallisilla opettajilla riittää kuitenkin innostusta ammattijärjestönsä toiminnan kehittämiseen. OAJ käynnisti SASK:n kanssa kehitysyhteistyöhankkeen Eswatinin opettajajärjestön SNAT:n vahvistamiseksi.

08.04.2020 Uutinen