• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

OAJ lisää kansainvälistä solidaarisuustyötä – nämä 6 periaatetta ohjaavat toimintaa

OAJ ohjaa vastedes aiempaa enemmän rahaa solidaarisuustyöhön ja osallistuu nykyistä aktiivisemmin globaalia oikeudenmukaisuutta edistävään työhön. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa lisääntyy. Nämä linjaukset sisältyvät OAJ:n valtuuston hyväksymään uuteen kansainväliseen strategiaan.

21.05.2019 Uutinen
Kansainvälinen strategia

OAJ:n valtuusto hyväksyi kevätkokouksessaan järjestön uuden kansainvälisen strategian. OAJ ohjaa vastedes aiempaa enemmän rahaa solidaarisuustyöhön ja osallistuu nykyistä aktiivisemmin globaalia oikeudenmukaisuutta edistävään työhön. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa lisääntyy.

20.05.2019 Julkaisu
Koulutuksen huippukokous päättyi maiden antamiin sitoumuksiin – Suomi lupaa panostaa oppimisen tukeen, varhaiskasvatukseen ja opettajankoulutukseen

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty koulutuksen huippukokous ISTP päättyi perjantaina maiden antamiin sitoumuksiin. Perjantain lehdistötilaisuudessa OECD:n koulutusosaston johtaja Andreas Schleicher otti kantaa maksuttoman varhaiskasvatuksen puolesta.

15.03.2019 Uutinen
”Oli jo korkea aika saada huippukokous Suomeen” – Maailman opettajajärjestöjen johtoa kokoontui Akavataloon

Maailman opettajajärjestön pääsihteerin David Edwardsin mukaan maailmassa on maita, joissa ministerin sukulainen on aina parempi koulutusasiantuntija kuin ammattiliiton opettaja. Suomi onkin hänestä oiva paikka dialogille koulutusjärjestelmien kehittämisestä.

13.03.2019 Uutinen
Mr. Pisa Andreas Schleicher: Varhaiskasvatus lisää tasa-arvoa vain, jos sillä on kunnolla koulutetut tekijät

Ministerit ja järjestöjohtajat ottivat tänään vauhtia kansainväliseen opetusministereiden ja opettajajärjestöjen kaksipäiväiseen huippukokouksen, joka alkaa huomenna torstaina 14. maaliskuuta Espoon Dipolissa. Singaporen, Hong Kongin, Etelä-Korean ja Vietnamin ministerit pääsivät tutustumaan Jätkäsaaren päiväkotiin ja peruskouluun.

13.03.2019 Uutinen
Koulutus ratkaisee ilmastonmuutoksen ja maahanmuuton haasteita – OAJ:n eurovaalitavoitteet korostavat tutkimuksen ja kehitystoiminnan merkitystä

Eurooppa pysyy kilpailukykyisenä vain panostamalla koulutukseen, tutkimukseen, kehitystyöhön ja innovaatioihin. Opetusalan Ammattijärjestö on julkaissut konkreettisia ehdotuksia, jotka nostavat maanosamme ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun edelläkävijäksi ja globaalisti vetovoimaisimmaksi osaamiskeskittymäksi.

02.03.2019 Tiedote
Järjestöaktiivi! Lähde opintomatkalle Saksaan

Nyt haussa on stipendejä. Heinä–elokuun vaihteessa järjestettävä opintomatka on tarkoitettu OAJ-aktiiveina ansioituneille jäsenille.

25.01.2019 Uutinen
Koulutuksen oma päivä

Tänään 24.1.2019 vietetään kautta aikojen ensimmäistä kansainvälistä koulutuksen päivää. Erinomainen juttu. YK:n yleisistunto hyväksyi viime joulukuussa 59 jäsenmaan esityksen siitä, että koulutus ansaitsee oman merkkipäivän.

24.01.2019 Blogi
Suomesta pohjoismaisen opettajajärjestön NLS:n puheenjohtaja – keskiössä tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen

NLS valitsi yksimielisesti OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen NLS.n puheenjohtajaksi vuodelle 2019. Vuoden teemana on tulevaisuuden haasteet ja ammattijärjestöjen rooli niihin vastaamisessa.

05.12.2018 Uutinen
Perustaitoja ja huippuosaamista – Euroopan ammattitaitoviikko nostaa esiin amiksen merkitystä

Euroopan ammattitaitoviikko nostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä yksilöille ja yhteiskunnille. Osaamisen hankkimista ja oppimisen iloa tukeva ilmapiiri on Euroopalle kilpailuvaltti, sanoo OAJ:n koulutusasiainpäällikkö Nina Lahtinen.

05.11.2018 Uutinen