• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajankoulutus"

Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
OAJ vaatii: Koulutuksen rahoitus nostettava Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle

Koulutuspoliittisessa selonteossa on linjattava Suomen koulutuksen rahoituksen nostamisesta muiden Pohjoismaiden tasolle. OAJ vaatii myös, että opettajien ja esihenkilöiden osaamista on jatkuvasti kehitettävä, ja takeena osaamisesta ovat korkeat kelpoisuusvaatimukset. OAJ antoi lausuntonsa selonteon luonnoksesta perjantaina. Eduskunnan käsittelyyn selonteko menee lähiviikkoina.

22.01.2021 Uutinen
Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
OAJ:ltä tunnustus Markku Kanervalle: ”Opettajankoulutus antoi valmiuksia valmentamiseen”

Opettajataustainen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sai tänään OAJ:ltä tunnustuksen liikunnan hyväksi tekemästään työstä. Kanervan mukaan opettajan ja valmentajan työssä on paljon yhteistä.

28.10.2020 Uutinen
Saarikko: Syksyllä käynnistetään selvitys opettajarekisteristä

Opettajien juhlassa kuultiin tänään paljon kiitoksia ja hehkutusta opettajille, joiden arvoa koko yhteiskunnalle koronakevät on konkretisoinut. Lisäksi kuultiin uutinen: tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi käynnistävänsä selvitystyön OAJ:n pitkään peräämästä opettajarekisteristä.

05.10.2020 Uutinen
Opettajan ammatti kiinnostaa yhä – OAJ haluaa opettajarekisterin ja lisää tukea uran alkuun

Luokanopettajan ammatti houkuttelee nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Opettajien ja rehtoreiden jatko- ja täydennyskouluttautuminen on lisääntynyt. Siinä ilouutiset tänään julkaistun tiedonkeruun tuloksista. Vielä tarvitaan työuran alkuun vahvempaa tukea, kehittymissuunnitelmat jokaiselle opettajalle sekä opettajarekisteri, toteaa OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen.

01.10.2020 Uutinen
Selvitys: Opettajan työssä kiinnostaa mahdollisuus parantaa maailmaa – työhyvinvointia pitää vaalia

Lukioikäisten mielikuvat opettajankoulutuksesta ja opettajan työstä ovat varsin myönteisiä, kertoo tuore selvitys. Eniten nuoria arveluttaa käsitys koulujen heikentyneistä työoloista ja resursseista. OAJ:n Olli Luukkainen painottaa, että jokaiseen työyhteisöön tarvitaan toimiva mentorointimalli uusien opettajien tueksi.

09.09.2020 Uutinen
Uusi soveltuvuuskoe yhdenmukaistaa opettajankoulutukseen hakemista

Haku opettajankoulutukseen selkeytyy ja tasa-arvoistuu koko maassa, kun kaikkiin opettajankoulutuksiin haetaan samalla soveltuvuuskokeella. Näin opettajiksi saadaan alalle parhaiten soveltuvat ehdokkaat, OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen iloitsee.

29.01.2020 Uutinen
Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palautus etenee

OAJ on hyvillään valmisteltavana olevasta lakimuutoksesta, jolla palautetaan subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Riittävä varhaiskasvatuksen opettajien määrä pitää kuitenkin varmistaa ja yliopistoissa annettavan alan koulutuksen rahoitus turvata.

22.11.2019 Lausunto
Kaksi puheenaihetta toistuivat OAJ on the roadilla

Tänä syksynä kaksi puheenaihetta toistuivat kaikilla paikkakunnilla, kun OAJ on the road -kierros pysähtyi eri puolilla Suomea. Tänään viemme kierroksen terveiset eduskuntaan.

04.10.2019 Blogi