• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajarekisteri"

Opettajarekisteri nyt -virtuaaliseminaari

Mistä opettajarekisterissä on kyse ja miksi sitä esitetään perustettavaksi? Tilaisuudessa selvityshenkilöt esittelevät opettajarekisteristä tekemänsä selvityksen. Mukana on myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ja eri puolueiden edustajia ottamassa kantaa selvitykseen.

12.01.2022 Tapahtuma
OAJ: Opettajarekisterin valmistelu aloitettava heti

OAJ kiittää, että opetus- ja kulttuuriministeriö on lopultakin selvityttänyt opettajarekisterin tarvetta. OAJ vaatii maan hallitusta ryhtymään heti toimiin opettajarekisterin perustamiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityshenkilöt julkistivat tänään esityksensä opettajarekisteristä. He esittävät rekisterin perustamista eivätkä näe muita vaihtoehtoja järkevinä.

17.12.2021 Uutinen
Mikä ihmeen opettajarekisteri?

OAJ on ajanut opettajarekisteriä jo pitkään. Alkuvuodesta 2021 tuolloin tiede- ja kulttuuriministerinä toiminut Annika Saarikko nimesi kolme selvityshenkilöä tekemän selvityksen opettajarekisterin perustamisesta ja opettajatiedonkeruusta. Miksi rekisteri tarvitaan ja mistä siinä olisi OAJ:n mielestä kyse? 

13.09.2021 Näkemys
OAJ ajanut opettajarekisteriä yli vuosikymmenen – näin prosessi eteni

OAJ on vaikuttanut pitkäjänteisesti opettajarekisterin saamiseksi. Tässä muutamia keskeisiä vaiheita, joiden kautta työ on edennyt. Vaiheet listattu tuoreimmasta vanhimpaan.

31.08.2021 Sisältösivu
Mitä tietoa opettajarekisteriin tallennetaan?

OAJ kannattaa rekisteriä, johon kerätään seuraavat tiedot: nimi, ikä, opettajan kelpoisuus tai kelpoisuudet sekä korkeakouluissa suoritetut täydennyskoulutukset. Rekisteriin tallennettaisiin myös tieto virasta, tehtävästä tai toimesta, jossa opettaja tai johtaja työskentelee.

31.08.2021 Sisältösivu
Näistä syistä opettajarekisteri tarvitaan

Opettajarekisteri muun muassa auttaa opettajankoulutuksen paikkamäärien arvioinnissa ja vahvistaa opettajan ammatin vetovoimaa.

31.08.2021 Sisältösivu
Opettajarekisteri lähti liikkeelle – OAJ riemuitsee

OAJ:n pitkään ajama opettajarekisteri on viimein toteutumassa. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on asettanut selvittelijät valmistelemaan valtakunnallista opettajarekisteriä ja tiedon keruuta opettajien määrästä, kelpoisuuksista ja koulutustarpeista. OAJ uskoo, että rekisterin avulla pystytään ohjaamaan opettajankoulutusta oikeaan suuntaan.

03.03.2021 Uutinen
Saarikko: Syksyllä käynnistetään selvitys opettajarekisteristä

Opettajien juhlassa kuultiin tänään paljon kiitoksia ja hehkutusta opettajille, joiden arvoa koko yhteiskunnalle koronakevät on konkretisoinut. Lisäksi kuultiin uutinen: tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi käynnistävänsä selvitystyön OAJ:n pitkään peräämästä opettajarekisteristä.

05.10.2020 Uutinen
Opettajan ammatti kiinnostaa yhä – OAJ haluaa opettajarekisterin ja lisää tukea uran alkuun

Luokanopettajan ammatti houkuttelee nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Opettajien ja rehtoreiden jatko- ja täydennyskouluttautuminen on lisääntynyt. Siinä ilouutiset tänään julkaistun tiedonkeruun tuloksista. Vielä tarvitaan työuran alkuun vahvempaa tukea, kehittymissuunnitelmat jokaiselle opettajalle sekä opettajarekisteri, toteaa OAJ:n erityisasiantuntija Päivi Lyhykäinen.

01.10.2020 Uutinen
Ministeri Kosonen kannattaa selvitystä opettajarekisteristä

Tiedeministeri Hanna Kosonen kannattaa opettajarekisteriä koskevaa selvitystyötä. OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ovat perustelleet opettajarekisterin tarvetta muun muassa sillä, että se lisäisi alan vetovoimaisuutta ja helpottaisi opettajatarpeen ennakointia.

18.10.2019 Uutinen