• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työllisyys"

Opettajalle korvauksia perusteettomista määräaikaisuuksista

Vöyrin kunnassa työskennelleen opettajan määräaikaisia virkasuhteita oli ketjutettu perusteettomasti lähes kymmenen vuoden ajan.

20.09.2021 Uutinen
Painava sana: Osaajien lisäksi Suomessa on huutava pula osaajien tekijöistä

Osaajapulaan on tänä vuonna herätty monella alalla. Nyt pitäisi herätä myös siihen, että pulaa on myös monen alan ammatillisista opettajista. Ilman heitä ei osaamisen ja työvoimatarpeen kohtaanto-ongelmaa saada ratkaistua. Se tulisi taloudellisesti ja inhimillisesti kalliiksi, ammatillinen erityisopettaja Maarit Rahkola kirjoittaa.

16.09.2021 Blogi
Määräaikaisten opettajien kesäajan palkka puhututtaa

Kesäajan palkan pihtaaminen määräaikaisilta opettajilta kuohuttaa tunteita somessa. Asian ratkaiseminen kuuluu neuvottelupöytään, vaikka työantajapuoli ei pidä asiaa ongelmana.

15.09.2021 Uutinen
Opettajalle korvauksia perusteettomista määräaikaisuuksista

Turun kaupungilla työskennellyt opettaja oli otettu määräaikaisiin virkasuhteisiin ilman laillista perustetta.

12.05.2021 Uutinen
Koulutukseen panostaminen on työllisyysteko

Onneksi hallituksella riitti kanttia pitää kiinni yhdestä hallitusohjelmansa tärkeimmistä hallitusohjelmansa kirjauksista: koulutuksen vahvistamisesta. Panostukset koulutukseen ovat panostuksia elämän laatuun, osaamiseen, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouteen. Ne ovat panostuksia tulevaisuuteen, Olli Luukkainen kirjoittaa.

30.04.2021 Blogi
Ketjutetut määräaikaisuudet tulivat Lappeenrannan kaupungille kalliiksi

Hallinto-oikeuden mukaan kaupungilla ei ollut perustetta palkata luokanopettajaa määräaikaiseen virkasuhteeseen. Opettaja työskenteli määräaikaisena luokanopettajana vuodesta 2015 vuoteen 2020.

30.04.2021 Uutinen
Kemijärven kaupungille tuomio yt-lain rikkomisesta

Lapin käräjäoikeuden mukaan tuntiopettajan irtisanomisesta oli päätetty ennen yhteistoimintaneuvottelujen päättymistä.

16.04.2021 Uutinen
Hallinto-oikeus: Kaupunki palkkasi opettajan toistuvasti määräaikaiseen virkasuhteeseen ilman pätevää syytä

Ylivieskan kaupunki joutuu maksamaan opettajalle kuuden kuukauden palkkaa vastaavan summan, koska palkkasi hänet toistuvasti määräaikaiseen tehtävään ilman pätevää syytä.

29.03.2021 Uutinen
Yt-neuvottelut päätökseen – Taideyliopisto vakinaisti 80 opettajan ja tutkijan tehtävää

Työtuomioistuimen päätös toi muutoksen määräaikaisten opetustehtävien perinteeseen. Myös urajärjestelmään sijoitetut lehtorin ja professorin tehtävät vakinaistetaan.

23.03.2021 Uutinen
Työvoimapulako tulossa kuntiin?

Eläkevakuuttaja Keva on ennustanut opetusalalle työvoimapulaa tulevien eläköitymisten vuoksi. Pelkkä eläköityvien suuri määrä ei kuitenkaan kerro tulevaa työvoiman tarvetta, ja puheet työvoimapulasta kasvatus- ja koulutusaloilla ovat ylimitoitettuja, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen blogissaan.

22.03.2021 Blogi