• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työllisyys"

Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.

21.05.2019 Blogi
Jatkuva oppiminen nousemassa seuraavaan vaalikauden ytimeen – työryhmältä tiekartta muttei vielä rahoitusesityksiä

Suomessa tulee aloittaa kansallinen jatkuvan oppimisen uudistus, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä. Toimenpiteiksi työryhmä ehdottaa muun muassa työikäisen väestön systemaattista osaamisen kartoittamista sekä koulutus- ja uraohjauksen tehostamista.

02.05.2019 Uutinen
Hallinto-oikeus: Kunta muutti lainvastaisesti opettajan virantoimituspaikkaa

Kunta muutti työnjohto-oikeudella opettajan virantoimituspaikkaa. Hallinto-oikeus katsoi, että kunnan päätös oli lainvastainen, koska opettajalla olisi pitänyt olla oikeus hakea muutosta päätökseen.

28.03.2019 Uutinen
OAJ:lta uusi aktiivimallin ehdot täyttävä palvelu työllistymisen tueksi

Jatkossa myös ammattijärjestöjen tuottamat palvelut voidaan laskea aktiivimallin edellyttämiksi työllistymistä edistäviksi toimiksi. OAJ lanseeraakin toukokuussa verkkovalmennuksen, jolla järjestö haluaa tukea työttömäksi jääneitä jäseniään.

26.03.2019 Uutinen
Virkavalinta kumottiin laittomana – OAJ: hakukriteereissä oltava tarkkana

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi kaupungin tekemän virkavalinnan kelpoisuusasetuksen vastaisena. OAJ muistuttaa, että hakukriteereitä pitää noudattaa tarkasti.

25.03.2019 Uutinen
Aitoa yhteistoimintaa vai irtisanomismenettelyä

Yhteistoimintalakien tarkoitus on varmistaa, että henkilöstö saa tietoa työhön ja työyhteisöön vaikuttavista asioista ja että erilaiset muutokset käsitellään työnantajan ja henkilöstön välisissä neuvotteluissa ennen niiden toteuttamista. Nykyisin lakien tavoitteet eivät kuitenkaan toteudu. Lakeihin tarvitaankin kokonaisuudistus.

20.03.2019 Blogi
Nyt mitataan työnantajan vastuullisuutta

Kunnat ja oppilaitokset hakevat nyt ahkerasti uusia opettajia avoimiin tehtäviin. Huolestuttavaa on, että moneen aiemmin vakituiseen tehtävään haetaankin tuntiopettajaa.

13.02.2019 Blogi
Suomi tarvitsee Perustaitotakuu-ohjelman

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa Suomessa. Samalla kansa ikääntyy. Vain reilu 40 prosenttia maassa asuvista on töissä. Työtehtävät ja ammatit ovat murroksessa. Teknologian vaikutuksesta ammateista muuttuu tai katoaa 10–20 vuoden sisällä yli kolmannes. Miten käy Suomen kilpailukyvyn?

17.01.2019 Blogi
Kuinka koulutuksella edistettäisiin kotoutumista? Työryhmältä 40 uutta ehdotusta

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä esittää kymmeniä uusia toimenpiteitä maahanmuuttajien koulutuksen ja työllistymisen parantamiseksi. Työryhmä haluaa parannuksia maahanmuuttajalasten varhaiskasvatuksen laatuun ja määrään sekä esimerkiksi perusopetuksen valmistavan opetuksen kirjaamista kuntien lakisääteiseksi tehtäväksi.

16.01.2019 Uutinen
Satoja opettajan virkoja avoinna – rehtorilta 5 vinkkiä työhakemukseen

On se aika vuodesta, kun eri puolilla Suomea on avoinna satoja opettajan virkoja. Itsekin runsaasti hakemuksia lukeva espoolaisrehtori kokosi viisi vinkkejä viran hakijoille.

15.01.2019 Uutinen