• logo
  • logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Mitä jos sairastun lomalla?

Saako opettaja siirtää lomansa, jos hän sairastuu lomalla? Esimerkiksi lastentarhanopettaja saa. Peruskoulun opettaja taas ei saa, mutta hänen on mahdollista hakea lomalla sairastamisesta Kelalta rahallista hyvitystä.

20.06.2018 Uutinen
Lisää yhdenvertaisuutta, kriteerit vähimmäisosaamiselle – Opetushallitukselta tarkennusta arviointiin

Opetushallitus alkaa valmistella perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerejä useammalle eri arvosanalle. Tarkempien kriteerien avulla pyritään lisäämään arvioinnin yhdenvertaisuutta sekä arvosanojen vertailukelpoisuutta, joita myös OAJ on vaatinut.

05.06.2018 Uutinen
Arvioinnin aikaa

Lukuvuosi on kääntynyt tai kääntymässä siihen asentoon, että on aika arvioida päättyvän lukuvuoden saavutuksia.

04.06.2018 Blogi
Saarijärven Tarvaalan koulusta Vuoden koulu 2018

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2018 -kilpailussa meni voitto tänä vuonna ensi kertaa Keski-Suomeen. Tarvaalan 62 oppilaan ja neljän opettajan aktiivinen kylän keskipiste. Se painottaa toiminnassaan osallisuutta, yrittäjyyttä, kulttuuria ja liikuntaa.

23.05.2018 Tiedote
Vuosityöaikaa on viritelty kauan

Esimerkiksi Vantaan kahdessa peruskoulussa aletaan ensi syksynä kokeilla vuosityöaikaa. OAJ:n neuvottelupäällikkö Pekka Pankkonen kertoo, että kokeiluja on tehty jo yli 40 vuoden ajan.

30.04.2018 Uutinen
Olli Luukkainen: Koululaisten kesäloman siirtoa voisi kokeilla

Mitäs, jos koululaisten kesäloma alkaisi kesäkuun puolivälissä ja jatkuisi pidempään elokuussa? OAJ ei tyrmää ajatusta kokeilusta.

20.04.2018 Uutinen
Andreas Schleicher suitsuttaa Suomea: opettajat huipputuottavia

Pisa-tutkimuksesta vastaava OECD:n apulaispääsihteeri Andreas Schleicher suitsutti suomalaisopettajia koulutuksen ISTP-huippukokouksessa Lissabonissa.

23.03.2018 Uutinen
Ministerit ja opettajajärjestöt koulutuksen huippukokoukseen – keskiössä opettajan professio

Pisa-tutkimuksessa menestyvien maiden opettajajärjestöt ja opetusministerit pohtivat tällä viikolla opettajuuden haasteita ja mahdollisuuksia.

20.03.2018 Uutinen
Työtaakka kasvoi opsin myötä

Uuden opetussuunnitelman käyttöönotto on lisännyt opettajien työmäärää. Eniten työtaakkaa on kasvattanut jatkuva arviointi.

16.03.2018 Näkemys
OAJ esittää: Viisivuotiaat eskariin ja oppivelvollisuus toiselle asteelle

Opetusalan Ammattijärjestö tarjoaisi esiopetusta jo viisivuotiaille ja ulottaisi oppivelvollisuuden ammatillisen tutkinnon tai lukion suorittamiseen asti. Oppimisen tukea OAJ lisäisi erityisesti opintopolun alkumetreille.

14.03.2018 Tiedote