• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Suuri enemmistö ehdokkaista: ryhmäkoot kuriin ja oppimisen tuki kuntoon

Jos uudet kuntapäättäjät valitaan OAJ:n vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista, ryhmäkokoja ja oppimisen tuen toteutumista seurataan kunnissa lähivuosina entistä tarkemmin.    

01.06.2021 Uutinen
OAJ jätti kantelun Opetushallituksen toimista – tukea tarvitsevia oppilaita jää heitteille    

OAJ jätti tänään eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun Opetushallituksen (OPH) toimista. Kantelu koskee oppilaan erityisen tuen epäselviä ja virheellisiä ohjeistuksia. Koronan aiheuttama oppimisvaje on nostanut vielä aiempaakin selvemmin esille ongelman, joka on OAJ:n mielestä täysin kohtuuton. Oppivelvollisuuden pidennys tekee asiasta erittäin ajankohtaisen. 

31.05.2021 Tiedote
Mahdollisuus perusopetuksen poikkeusjärjestelyihin jatkumassa ensi vuonna

Väliaikaista lainmuutosta, joka mahdollistaa etäopetuksen peruskoulussa poikkeustilanteissa, ollaan jatkamassa lukuvuotta 2021–2022 koskevaksi. Lain turvin opetus voidaan järjestää poikkeuksellisesti etäopetuksena, jos lähiopetukseen osallistumista joudutaan rajaamaan tartuntatautitilanteen vuoksi.

26.05.2021 Lausunto
Painava sana: Eniten väsyttää tunne, että mikään ei riitä

Kaikki saavat nykykoulussa paljon kaikkea, mutta eivät ilmaiseksi. Hintana on liian usein opettajan väsyminen, jopa burn out. Erityisesti väsyttävät ristiriitaiselta tuntuvat odotukset, kirjoittaa luokanopettaja Heini Minkkinen.

25.05.2021 Blogi
OAJ kantelee Opetushallituksesta oikeusasiamiehelle – lapsen tuki ei toteudu

OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka kertoi Opetushallituksesta tehtävästä kantelusta Tuki kuntoon -webinaarin avauspuheenvuorossaan keskiviikkona. Katso tallenne jälkikäteen linkistä.

12.05.2021 Uutinen
Opetusministeri: Suomen koulutusihme on opettajien ansiota – ”koulutus on investointi koko maan tulevaisuuteen”

Opetusministeri Jussi Saramo on ylpeä siitä, että koulutus jätettiin kehysriihessä leikkausten ulkopuolelle. Suomen koulutusihme on hänestä osaavan ja sitoutuneen opettajakunnan ansiota. Siksi koko yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että ammatin arvostus säilyy ja päättäjät ymmärtävät koulutuksen ja sivistyksen merkityksen.

11.05.2021 Uutinen
Tuki kuntoon varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle – osallistu OAJ:n webinaariin 12.5.

Kasvun ja oppimisen tuki ei toimi. Miten sitä pitäisi kehittää? Tule OAJ:n webinaariin ja kuule, mikä on tuen tila ja missä lainsäädännön välttämättömässä uudistamisessa mennään.

11.05.2021 Uutinen
Könönpellon koulu Varkaudesta Vuoden kouluksi 2021

Könönpellon koulu on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun 2021. Palkinnon perusteluissa koulua pidetään erinomaisena esimerkkinä oppilaitoksesta, jossa viihtyvät sekä oppilaat että henkilöstö hyvän ilmapiirin, yhteisöllisyyden ja osallistavan toimintatavan ansiosta.

04.05.2021 Tiedote
Koulutukseen panostaminen on työllisyysteko

Onneksi hallituksella riitti kanttia pitää kiinni yhdestä hallitusohjelmansa tärkeimmistä hallitusohjelmansa kirjauksista: koulutuksen vahvistamisesta. Panostukset koulutukseen ovat panostuksia elämän laatuun, osaamiseen, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouteen. Ne ovat panostuksia tulevaisuuteen, Olli Luukkainen kirjoittaa.

30.04.2021 Blogi
OAJ:n kysely: Luottamusmiehillä huoli oppivelvollisuusuudistukseen tarkoitettujen rahojen paikallisesta käytöstä 

Oppivelvollisuuden laajentamisen toimeenpano on vasta alkuvaiheessa, ja sen toteuttamisessa on suuria paikallisia eroja, kertoo OAJ:n jäseniä edustaville luottamusmiehille tehty kysely.  

15.04.2021 Uutinen