• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Ammatillinen koulutus"

Näyttöjen antamisen ja osaamisen arvioinnin väliaikaisten säännösten voimassaolo jatkumassa

Koronapandemiaan vuoksi säännöksiä näyttöjen toteuttamistavoista ja osaamisen arvioinnista on väliaikaisesti väljennetty. Säännösten voimassaoloa aiotaan jatkaa 31.7.2022 asti. OAJ:n mielestä ammatillisen koulutuksen näyttöjä on hyvä voida järjestää esityksen mukaan joustavasti.

06.05.2021 Lausunto
Opetushallitukselle esitetään valtuuksia antaa koulutusviennissä käytettäviä tutkinnon perusteita

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee ammatilliseen koulutukseen lakimuutosta, jolla annettaisiin Opetushallitukselle valtuutus antaa tilauskoulutuksessa ja koulutusviennissä käytettäviä tutkinnon perusteita. OAJ:n mielestä esitys ei riittävän vahvasti tue käynnissä olevan toiminnan kehittämistä.

06.05.2021 Lausunto
OAJ jakoi 15 000 euroa ammatillisten opettajakorkeakoulujen ammattikasvatustyölle 

OAJ haluaa olla mukana rakentamassa uuden sukupolven ammattikorkeakoulutusta ja kehittämässä koko ammatillista koulutusta. Järjestö myöntää 15 000 euroa ammatillisille opettajakorkeakouluille ammattikasvatuksen kehittämiseen. Tunnustus luovutettiin keskiviikkona Amk-päivän virtuaalitapahtumassa. 

05.05.2021 Uutinen
Koulutukseen panostaminen on työllisyysteko

Onneksi hallituksella riitti kanttia pitää kiinni yhdestä hallitusohjelmansa tärkeimmistä hallitusohjelmansa kirjauksista: koulutuksen vahvistamisesta. Panostukset koulutukseen ovat panostuksia elämän laatuun, osaamiseen, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouteen. Ne ovat panostuksia tulevaisuuteen, Olli Luukkainen kirjoittaa.

30.04.2021 Blogi
OAJ:n kysely: Luottamusmiehillä huoli oppivelvollisuusuudistukseen tarkoitettujen rahojen paikallisesta käytöstä 

Oppivelvollisuuden laajentamisen toimeenpano on vasta alkuvaiheessa, ja sen toteuttamisessa on suuria paikallisia eroja, kertoo OAJ:n jäseniä edustaville luottamusmiehille tehty kysely.  

15.04.2021 Uutinen
Ammatillisten opettajien turvallisuuskoulutusta päivitettävä

Tutkimuksen mukaan ammatillisten opettajien yleisimmät uhkat tulevat oppilaiden toiminnasta. Käytännön koulutusta ja harjoittelua tarvitaan erityisesti aggressioiden kohtaamiseen.

09.04.2021 Uutinen
Koulutuspoliittinen selonteko annettu: Pallo on nyt eduskunnalla

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle koulutuspoliittisen selonteon. Nyt eduskunnan on otettava kantaa, millaista tulevaisuutta koulutuksella, kasvatuksella ja tutkimuksella halutaan rakentaa. OAJ:n mielestä selonteossa on erittäin hyviä tavoitteita, mutta päätöksentekijät punnitaan siinä, onko heillä valmiutta sitoutua toimiin niiden saavuttamiseksi.

08.04.2021 Uutinen
Järjestöt vetosivat ministereihin ammatillisen koulutuksen rahoituksen korjaamiseksi

OAJ ja seitsemän muuta järjestöä jättivät tänään vetoomuksen valtiovarainministeri Matti Vanhaselle ja opetusministeri Jussi Saramolle ammatillisen koulutuksen rahoituksen korottamiseksi 80 miljoonalla eurolla. Vetoomuksessa ovat mukana OAJ, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys Amke, Kuntaliitto, KT Kuntatyönantajat, Sivistystyönantajat Sivista sekä opiskelijajärjestöt Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto Sakki, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS.

07.04.2021 Uutinen
Painava sana: Olen ammattilainen, en kutsumusammattilainen

Tulevia koodareita kouluttava Matti Seise ajattelee opettajana olevansa onnistunut siinä vaiheessa, kun opiskelija ei enää tarvitse häntä. Työ on tärkeää, sillä nuoret saavat opinnoista uransa käyntiin ja työelämä saa tarvitsemiaan osaajia. Opettajankin työ on kuitenkin työtä, ja sitä tehdään tilipussin eikä kutsumuksen vuoksi.

31.03.2021 Blogi
Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi