• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kodin ja koulun yhteistyö"

Koulupäiviin aikaa ryhmäytymiseen ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun

Koulupäiviin tulisi varata lisäaikaa oman ryhmän tunneille, ryhmäytymiseen ja vuorovaikutustaitojen harjoitteluun oman opettajan ohjauksessa, sanoo OAJ lausunnossaan mielenterveysstrategian luonnoksesta. Näin ehkäistäisiin yksinäisyyttä ja kiusaamista.

07.11.2019 Lausunto
Opettajien vinkkejä vanhemmille – näin varmistat hyvän koulunalun lapsellesi

OAJ:n julkaisema huoneentaulu antaa vanhemmille konkreettisia neuvoja, joilla lapsen koulupolku sekä kodin ja koulun yhteistyö saavat hyvän alun. Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimeksen mukaan vanhemmat kaipaavat opettajalta varmuuden siitä, että myös he ovat tervetulleita kouluun.

05.08.2019 Uutinen
Opettajien vinkkejä vanhemmille – näin varmistat hyvän koulunalun lapsellesi

Koulutien alku tai koulun vaihtaminen on aina jännittävä tilanne niin lapselle kuin hänen vanhemmalleen. Tärkeintä koulun alussa on muistaa, että koululla, opettajilla ja vanhemmilla on täsmälleen sama päämäärä: lapsen paras.

05.08.2019 Julkaisu
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen
Liian paljon jää huomaamatta tänäänkin

Yksin. Ilman paria. Kukaan ei odota aamulla koulun pihalla. Kello soi oppitunnille. Luokka on täynnä häliseviä oppilaita. Bling. Viesti. Häijy ja ilkeä viesti. Muut nauraa. Bling. Sinut poistetiin viestiketjusta. Opettaja saapuu luokkaan ja tunti alkaa. Mitä sitten tapahtuu?

31.01.2019 Blogi
Maailman suurin vanhempainilta maanantai-iltana – seuraa etänä!

Tänään maanantaina järjestetään jälleen vuosittainen Maailman suurin vanhempainilta. Tilaisuutta voi seurata vaikka kotisohvalta käsin.

12.11.2018 Uutinen