• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Harjoittelukoulut"

Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
Paljon puhetta paikallisesta sopimisesta

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Työnantajilla on nyt aito mahdollisuus edistää paikallista sopimista ja osoittaa, ettei sopimisen tavoitteena ole pelkät säästötoimet.

25.03.2021 Blogi
OAJ hakee poikkeusajan lisäkuormasta hyvitystä paikallisin neuvotteluin

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Luottamusmiehet ovat 24.3. klo 10 esittäneet paikallisia neuvotteluja työnantajille kautta maan.

24.03.2021 Uutinen
Turun yliopiston harjoittelukoululle hyvityssakot työehtosopimuksen rikkomisesta

Kahden opettajan henkilökohtaiset suoritustasot oli arvioitu työehtosopimuksen vastaisesti taloudellisilla perusteilla todellista alemmaksi. Myös työnantajaliitto Sivistystyönantajat tuomittiin hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden laiminlyömisestä.

05.03.2021 Uutinen
Osaavat opettajat ovat Suomelle lottovoitto

Opettajat tuottavat työllään osaamista ja sivistystä oppijoille mutta myös hyvää ja turvallista arkea ihan jokaiselle. Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle ja erityiskiitos opettajille! He ovat Suomen kallein aarre, josta täytyy pitää huolta, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

06.12.2020 Blogi
Korona leviää, kuinka toimin? – OAJ:n 10 kysymystä ja vastausta

Koronavirustartuntojen rajaamiseksi opettajia ja heidän oppilaitaan on paikoin määrätty kotikaranteeniin. Miten karanteeni vaikuttaa opettajan palkkaan ja työvelvoitteisiin? OAJ kokoaa tähän päivittyvään uutiseen vastauksia jäseniä askarruttaviin kysymyksiin.

10.03.2020 Uutinen
Blogi: Jokainen työyhteisö voisi oppia Huuhkajista ja Leijonista

Mikä yhdistää Leijonien maailmanmestaruutta keväältä 2019 ja Huuhkajien saavuttamaa em-kisapaikkaa? Joukkuepeli. Menestys rakentui yhdessä tekemisen varaan. Joukkueiden menestyksestä voitaisiin ottaa oppia myös työelämässä, kirjoittavat OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsenet.

20.02.2020 Blogi
Työsuojeluvaltuutettu: Työmäärän kasvusta puhutaan, nyt tarvitaan tekoja työn rajaamiseen

Pedagogisten järjestöjen syysseminaarissa tartutaan koulutuspoliittisten kysymysten lisäksi laajasti työhyvinvointiin. Seminaariin osallistuva työsuojeluvaltuutettu Hanna Näremaa-Perälä kokosi vinkit, miten tarttua työkuormitukseen kouluissa.

25.10.2019 Uutinen
OAJ ja Tieteentekijöiden liitto käynnistävät tiiviin edunvalvonnallisen yhteistyön

Yliopistosektorin suurin ammattiliitto Tieteentekijöiden liitto ryhtyy edunvalvontayhteistyöhön Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Järjestöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Tieteentekijöiden liitto ja OAJ valmistelevat ja toteuttavat kaiken yliopistoja koskevan sopimusedunvalvonnan sekä korkeakoulu- ja tiedepoliittisen vaikuttamisen tiiviissä yhteistyössä.

16.09.2019 Tiedote