• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Luottamusmiehet"

”Me kaikki olemme OAJ” – Luokanopettajavaltuutettua motivoi muiden auttaminen

OAJ:n valtuustokokouksessa haetaan modernin ja osallistavan ammattijärjestön tulevaisuuden linjaa. Kainuulaisvaltuutetun Marika Pylkkäsen mukaan ajatus kaikkien jäsenten yhteisestä OAJ:sta on kaiuttava kirkkaana Helsingistä aina Iivantiiran Ypykkään.

14.11.2019 Uutinen
Salpaukseen 165 uutta lehtorin virkaa – ”Luo varmuutta tulevaisuudesta”

Päijät-hämäläiseen Koulutuskeskus Salpaukseen perustetaan 165 uutta lehtorin virkaa. OAJ:n alueasiamies iloitsee, että työnantaja vastaa virkojen perustamisella luottamushenkilöiden pyyntöön.

10.06.2019 Uutinen
Alavus korvauksiin laittomista määräaikaisuuksista

Alavus joutuu maksamaan erityisluokanopettajalle korvauksia kahdesta laittomasta määräaikaisuudesta. OAJ:n lakimiehen mielestä kuntien kannattaisi satsata rekrytointiosaamiseen, jotta laittomuudet saataisiin kitkettyä.  

04.06.2019 Uutinen
”Nimi vain sutaistaan alle” – koulutuksen järjestäjät sälyttävät vastuuta oppi- ja koulutussopimusten solmimisesta opettajille

Ammatillisella opettajalla ei ole valtuuksia solmia koulutuksen järjestäjän nimissä oppi- ja koulutussopimuksia, ellei opettajalle ole erillisellä päätöksellä annettu oikeutta sopimusten allekirjoittamiseen. Osa koulutuksen järjestäjistä on tehnyt hallintopäätöksiä, joissa sopimusten solmiminen siirretään opettajan tehtäväksi ilman toimintaohjeita ja resursseja.

28.05.2019 Uutinen
SOSTES vaatii tulkintaa – Yksityisen päiväkodin luottamusmies auttaa

Luottamusmiehen tärkein työ yksityisessä päiväkodissa on jakaa tietoa. Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimus on niukka, mutta tulkinnanvarainen. Kun päiväkodissa on OAJ:läinen luottamusmies, päästään tehokkaasti korjaamaan mahdollisia epäkohtia.

08.04.2019 Uutinen
”Kiltin tytön ajattelumallit ovat karisseet” – Luottamusmiehen tehtävä ei ole miellyttää ketään

Luottamusmiehen tehtävä on aina toimia sen puolesta, että muutos on muutos parempaan eikä huonompaan. Näin uskoo Oulun ammattikorkeakoulun varapääluottamusmies Ulla Virranniemi, joka piti työntekijöiden puolta esimerkiksi palkkausjärjestelmäneuvotteluissa. Tällä hetkellä hän vastailee usein amkin ja yliopiston tulevaa yhteiseloa koskeviin huoliin.

11.03.2019 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajan tehtävän vaativuus on viimein huomattu – Luottamusmies korjaa palkkarakennetta

JUKOn varapääluottamusmies, kasvatustieteen maisteri Eija Kamppuri on tuonut usean vuoden työnantajalle tietoa opettajan yhä vaativammista tehtävistä ja tarpeesta korjata palkka tehtävän vaativuuden tasalle. Joulukuussa työnantaja palautti opettajille tehtävän vaativuuden mukaisen palkkauksen ja tämän vuoden paikallisesti sovittavasta järjestelyerästä suunnattiin iso osa varhaiskasvatuksen opettajille.

04.03.2019 Uutinen
”Tehtävänä on säilyttää työrauha, jotta opettajat voivat tehdä duuninsa” – pääluottamusmies varjelee oikeudenmukaisuutta työpaikalla

Jaana Antilan perusarkea ammatillisen oppilaitoksen pääluottamusmiehenä on työehtosopimuksen tulkinta ja palkkaan liittyvien epäselvyyksien setviminen. Nyt häntä työllistävät etenkin vuosityöaikaan liittyvät asiat. Antila painottaa vuorovaikutuksen merkitystä silloinkin, kun työnantajan kanssa ollaan asioista eri mieltä.

25.02.2019 Uutinen
”Meno työmarkkinoilla on koventunut” – Luottamusmies vaalii työelämän oikeudenmukaisuutta

Timo Salminen on pitkän uransa aikana nähnyt työmarkkinoiden muutoksen. Kun työnantajan linjaukset jyrkkenevät, tarvitaan oikeudenmukaisuudesta kiinni pitämistä yhä enemmän. Huhtikuun luottamusmiesvaaleissa valitaan jälleen ihmisiä hoitamaan yhteisiä asioita.

18.02.2019 Uutinen
Tarjolla työtä, jolla on merkitystä – 10 kysymystä luottamusmiesvaaleista

Oletko tarvittaessa tiukka tyyppi, mutta aina asiallinen? Haluatko kehittää työpaikkaasi ja itseäsi? Uskallatko tarttua epäasialliseen käytökseen? Oletko valmis sitoutumaan OAJ:n arvoihin? Jos vastasit yhteenkin kyllä, olet luottamusmiesainesta.

05.02.2019 Uutinen