• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Teemme hyvää"

OAJ rakentaa vahvempaa opettajien edunvalvontaa maailmalla

Miksi OAJ tekee kehitysyhteistyötä? Eikö kotimaan ongelmien ratkaisemisessa ole riittävästi tehtävää?

06.06.2022 Blogi
OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa

OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa toistaiseksi ja tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa.

01.03.2022 Uutinen
OAJ tukee Ukrainaa yhdessä kansainvälisen opettajajärjestöjen yhteisön kanssa

Venäjän sotatoimia Ukrainassa ei voi hyväksyä. OAJ tukee yhdessä kansainvälisen opettajajärjestöjen yhteisön kanssa Ukrainaa ja toivoo nopeaa rauhaa.

24.02.2022 Blogi
Laadukkaan koulutuksen ja ihmisarvoisen työn yhteyttä tulee vahvistaa Suomen kehityspolitiikassa

Kehityspolitiikan ylivaalikautisen selonteon mukaiset Suomen kehitysyhteistyön painopisteet ovat myös OAJ:n näkökulmasta oikeita. Selonteossa korostetaan toimijoiden välistä yhteistyötä, kehityspolitiikan tasavertaisuuteen pyrkivää tavoitetta sekä pitkäkestoisten rakenteellisten muutosten merkitystä. Näitä kaikkia asioita OAJ pitää tärkeinä.

29.11.2021 Lausunto
Opettajat keräsivät ennätyksellisen Nenäpäivä-potin – "Tämä vetää sanattomaksi"

OAJ:n yhdistykset ja jäsenet keräsivät ennätyksellisen potin maailman lasten auttamiseksi. Reilun sadan tuhannen euron lahjoitussummalla voidaan esimerkiksi tarjota kouluvuosi 20 000 äärimmäisessä köyhyydessä elävälle lapselle.

12.11.2021 Uutinen
Kasassa jo ennätyksellinen keräyspotti – opettajat esillä Nenäpäivänä 12.11. Ylen kanavilla

OAJ on yhdistystensä ja jäsentensä kanssa kerännyt jo ennätyssumman Nenäpäivä-pottiin. Hyväntekeväisyystempaus huipentuu perjantaina 12. marraskuuta. Silloin opettajat ja heidän merkityksensä ovat laajasti esillä Ylen kanavilla, niin televisiossa kuin radiossa.

11.11.2021 Uutinen
Lahjoittamalla olemme lasten puolella – ole sinäkin!

Korona on koetellut monia meistä Suomessakin. Mutta kun verrataan tilannetta moniin muihin maihin, huomataan, että meillä on itse asiassa koronan keskelläkin monta syytä olla kiitollisia. Ammennetaan kiitollisuuden aiheistamme Nenäpäivänä ja tehdään hyvää maailman lapsille, kannustavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2021 Blogi
OAJ jatkaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina – tavoitteena kerätä ennätyspotti hyvää

OAJ on jo neljättä kertaa Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. Korona-aikana avuntarve on kasvanut valtavasti, ja moni lapsi on jäänyt esimerkiksi kokonaan koulutuksen ulkopuolelle. Siksi OAJ haluaa taas tehdä hyvää ja kerätä Nenäpäivässä ennätyspotin maailman lasten hyväksi.

09.09.2021 Uutinen
Afganistanin tytöt vaarassa jäädä ilman koulutusta ja turvaa

Erityinen huoli Talibanin noustua valtaan koskee tyttöjä ja naisia, joiden koulutuksen, työnteon ja ihmisoikeuksien pelätään nyt kärsivän 1990-luvun loppupuoliskon valloitusajanjakson tapaan, kirjoittavat blogissaan Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

17.08.2021 Blogi
Laadukkaan koulutuksen ja ihmisarvoisen työn yhdistelmä kehitysyhteistyössä rakentaa parempaa tulevaisuutta

Suomen kehitysyhteistyön painopisteet ovat kohdillaan, mutta rahoituksen kehitys huolestuttaa, kirjoittavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio blogissaan.

31.05.2021 Blogi