• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Teemme hyvää"

Kun on pakko tehdä työtä

Koronapandemia on osoittanut, että tiettyjä asioita kaipaa vasta sitten, kun ne on menettänyt. Tähän asti olemme kuvitelleet, että tavarat ja ihmiset voivat liikkua vapaasti. Nämä kaikki vapaudet perustuvat kansainvälisiin sopimuksiin, jotka puolestaan pohjautuvat luottamukselle.

16.04.2021 Blogi
Tule mukaan tekemään hyvää

Järjestömme OAJ on vahvasti sitoutunut muuttamaan maailmaa piirun verran parempaan suuntaan.

01.03.2021 Blogi
Lasten oikeuksien toteutumisen edellytys on terveet opettajat 

Korona-aika on tuottanut epätasa-arvoa sulkemalla kouluja ja asettanut näin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat entistä heikompaan asemaan. OAJ:n solidaarisuustyön kokonaisuudesta vastaava järjestöpäällikkö Jenni Arnkil iloitsee Unicefin ja muiden kansainvälisten järjestöjen eilisistä kannanotoista, joissa vaaditaan opettajille koronarokotetta ensimmäisten joukossa, jotta lasten tulevaisuus voidaan turvata.

16.12.2020 Uutinen
Hyvää Lapsen oikeuksien päivää!

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Sitä edeltää Lapsen oikeuksien teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

20.11.2020 Blogi
Korona pakotti luoviin Nenäpäivä-ratkaisuihin – OAJ Kymenlaakson hittikampanja räjäytti yhdistyksen somen

Tänä vuonna korona on sotkenut yhtä jos toista. Esimerkiksi OAJ:n alueyhdistysten perinteiset tempaukset jäivät väliin Maailman opettajien päivänä, eikä perinteisiä keräyksiäkään voitu järjestää. Kampanja sujui silti mallikkaasti, koska opettajat keksivät keinot.

13.11.2020 Uutinen
Opettajilta ennätykselliset 58 926 euroa maailman lapsille – summalla yli 23 000 köyhyydessä elävää lasta pääsee vuodeksi kouluun

OAJ on ollut kolme vuotta Nenäpäivän pääyhteistyökumppani, minkä aikana on kerätty hyväntekeväisyyteen muhkeat 170 000 euroa.

13.11.2020 Uutinen
Nenäpäivän loppukiri käynnissä – vielä ehtii auttaa maailman lapsia!

Oaj:läiset ovat keränneet jo yli 55 000 euroa maailman lapsille torstaihin 12. marraskuuta mennessä. Nenäpäivää vietetään perjantaina 13. marraskuuta.

12.11.2020 Uutinen
Korona alleviivaa auttamisen tärkeyttä

Osaavat opettajamme ovat vaikeina korona-aikoina ponnistelleet valtavasti, jotta opetus on saatu jatkumaan läpi korona-ajan. Maailmalla korona on kuitenkin sulkenut koulut yli 1,5 miljardilta lapselta. Siksi me OAJ:ssä haluamme tänäkin vuonna tehdä hyvää ja auttaa heitä, jotka apua tarvitsevat, kirjoittavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2020 Blogi
Miksi OAJ on mukana Nenäpäivässä? – usein kysytyt kysymykset

Miksi OAJ tekee kansainvälistä hyväntekeväisyystyötä? Kaksitoista kysymystä ja vastausta Nenäpäivästä. Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina toimiminen on osa OAJ:n solidaarisuustyötä.

26.08.2020 Uutinen
OAJ mukana Taimiteko-hankkeessa – ”Meille on tärkeää kantaa globaalia vastuuta”

OAJ on yksi Akavan 14 jäsenliitosta, jotka ovat tänä kesänä mukana Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallissa. Pienetkin teot ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat tärkeitä, toteaa OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

15.06.2020 Uutinen