• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Teemme hyvää"

OAJ mukana Taimiteossa

19.05.2020 Sisältösivu
OAJ vahvistaa opettajien ammattijärjestön toimintaa Eswatinissa

Eteläisen Afrikan Eswatinissa ammattijärjestötoiminta on kiellettyä, opettajien ansiot ovat pienet ja koulutuksen yhteiskunnallinen asema heikko. Paikallisilla opettajilla riittää kuitenkin innostusta ammattijärjestönsä toiminnan kehittämiseen. OAJ käynnisti SASK:n kanssa kehitysyhteistyöhankkeen Eswatinin opettajajärjestön SNAT:n vahvistamiseksi.

08.04.2020 Uutinen
Haluatko edistää työelämän oikeuksien toteutumista? Liity ammattijärjestöön

”Jos meillä ei ole mahdollisuutta lakkoilla, olemme kerjäläisiä.” Näin Uni Global Unionin entinen pääsihteeri Philip Jennings tiivisti sen, miksi lakko-oikeus on ihan yhtä tärkeä oikeus kuin muutkin työelämään liittyvät ihmisoikeudet. Työelämän oikeudet toteutuvat parhaiten maissa, joissa ay-liike on vahva. Siksi on tärkeää pitää esillä jäsenyyden merkitystä!

07.02.2020 Blogi
Opettajat rakentavat tulevaisuutta – näihin 3 asiaan Suomella ei ole varaa

Opeta, opi, rakenna tulevaisuutta. Siinä on perjantaina 24. tammikuuta vietettävän YK:n kansainvälisen koulutuksen päivän teema. Ja juuri sitä Suomea maailmankartalle nostaneet opettajat tekevät: rakentavat tulevaisuutta. Siksi päättäjien kannattaa nyt tehdä ratkaisuja, jotka auttavat opettajia rakentamaan maamme tulevaisuudesta valoisan. Koulutukseen satsaaminen on sijoitus, joka tuottaa.

23.01.2020 Blogi
Koulujen ilmastoteko -haasteen voitot Porvooseen ja Turkuun

Porvoolainen Kevätkummun koulu ja Turun ammatti-instituutti veivät voiton OAJ:n ja Planin järjestämässä Koulujen ilmastoteko -haasteessa. Voittajat saavat raadilta kiitosta ilmastotekojen vaikuttavuudesta ja kekseliäisyydestä sekä tekemisen meiningistä.

12.11.2019 Uutinen
”Yksi hyvä opettaja voi pelastaa lapsen elämän” – Opettajilta 58 646 euroa maailman lapsille!

Koulutus ratkaisee, tiedetään OAJ:ssä. Koulutus oli myös tämän vuoden Nenäpäivä-keräyksen pääteemoja, mikä innosti Heli Pohjosta tempaamaan alueyhdistyksensä kanssa näyttävästi keräyksen eteen. Hänestä on helppo lähteä mukaan tekemiseen, jonka tavoitteena on luoda parempaa tulevaisuutta.

08.11.2019 Uutinen
Opettajilta 58 646 euroa maailman lapsille! Summalla yli 23 000 lasta vuodeksi kouluun

Koko OAJ on ollut keräyksessä upeasti mukana jäsenistä toimistoon asti, kiittelee järjestön nenäpäiväasiamies Kaj Raiskio.

08.11.2019 Uutinen
Hyvän tekeminen sopii opettajille kuin nenä päähän

Hyvän tekeminen sopii meille opettajille kuin nenä päähän. Arjessa tämä tarkoittaa usein pieniä tekoja. Pidämme ovea auki, nostamme roskan maasta tai puhuttelemme ventovierasta ystävällisesti. Samaan tapaan maailman lasten auttaminen lähtee liikkeelle pienistä teoista, joilla yhdessä saamme aikaan suurta. Tämä konkretisoituu Nenäpäivä-keräyksessä, jossa opettajat ovat tänäkin syksynä keränneet jo kymmeniä tuhansia euroja maailman lapsille, Kaj Raiskio kirjoittaa.

28.10.2019 Blogi
OAJ SASKin jäsenjärjestöksi

OAJ liittyy Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäseneksi vuoden 2020 alusta. OAJ haki työntekijöiden oikeuksiin keskittyvän kehitysyhteistyöjärjestön jäsenyyttä valtuuston uusien kansainvälisten linjausten vuoksi.

14.10.2019 Uutinen
Ilmasto muuttuu jo – tee oma osuutesi ja auta suunnan muuttamisessa

Tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä valtaan OAJ:n puheenjohtajan paikan. Miksi? Koska opettajilla on tärkeä rooli kasvattajina.

11.10.2019 Blogi