• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Pop up -koulu"

Kansanedustajat hehkuttivat opettajia – ”Maailman tärkeimpiä ammatteja”

Maailman opettajien päivän hengessä OAJ vei pop up -koulun eduskuntaan. OAJ:n tilaisuuteen osallistuneet kansanedustajat pitivät opettajia ratkaisevan tärkeinä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen tulevaisuudelle.

04.10.2019 Uutinen
OAJ toi nykykoulun eduskuntaan – jäseniltä terveiset suoraan päättäjille

Opettajan ammatti on Suomen tulevaisuuden kannalta yksi tärkeimmistä ja sen vetovoimasta on pidettävä kiinni. Tästä oltiin samaa mieltä eduskunnassa Maailman opettajien päivän aattona perjantaina 4.10, kun OAJ toi kansanedustajille terveisiä jäseniltään.

04.10.2019 Uutinen
Opettajat toivat SuomiAreenaan elämyksen – opetusministerille satoja terveisiä

OAJ toi keskusteluissa, pop up -koulussa ja Kansalaistorin paviljongissa isosti esiin opettajien työn merkitystä ja sitä, miksi siihen kannattaa satsata. OAJ:n paviljongilla tapahtuman kävijät lähettivät opetusministerille yli 500 korttia, joissa pyydetään pitämään opettajien puolia.

19.07.2019 Uutinen
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen
”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!

16.07.2019 Uutinen
SuomiAreena käynnistyi – Nyt kerrotaan ja kiistellään nykykoulusta

Nyt se on virallisesti avattu: vuoden 2019 SuomiAreena Porissa! Tämän kesän pääteemoja ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Koska OAJ on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani, järjestö on tänä vuonna poikkeuksellisen vahvasti mukana Porin yhteiskunnallisissa keskustelutilaisuuksissa, vaikuttamassa pääteemoihin ja viikon ohjelmaan.

15.07.2019 Uutinen
SuomiAreena puhuu koulutuksesta – ”nyt pitää vastata 2090-luvun osaamistarpeisiin”

OAJ tuo SuomiAreenaan ahaa-elämyksiä opettajan työstä ja koulutuksen tulevaisuuden kehittämiskohteista. Porin Kansalaistorilla OAJ:n hallituksen jäsenet ja muut aktiivit kohtaavat tapahtuman kävijöitä läpi viikon.

15.07.2019 Uutinen
Linkku kytkee oppimisen oikeaan elämään – Mittauta puristusvoimasi Porin pop up -koulussa!

Porin lyseon pihalle parkkeeraa heinäkuussa renkailla liikkuva terveyskeskus Linkku. Siellä pop-up -koulun vierailija voi pistäytyä mittaamaan vaikka puristusvoimansa tai verenpaineensa.

04.07.2019 Uutinen
Miten lukemista opetetaan tänä päivänä? Pop up -koulu näyttää!

Kuinka lukemista opetetaan tänä päivänä? Moni hyväksi havaittu konsti toimii edelleen, mutta opetus on nyt paljon monipuolisempaa kuin aiemmin. Sen tietää luokanopettaja Kati Miettinen. Hän on mukana SuomiAreenaan pystytettävän pop up -koulun lukutaitotuokiossa, joka kutsuu tutustumaan nykyisiin lukemaan ja kirjoittamaan opettamisen keinoihin.  

02.07.2019 Uutinen
Luonto edistää oppimista ja hyvinvointia – SuomiAreenassa voit kokea sen itse

Ulkona aistit herkistyvät ja lapset malttavat keskittyä oppimaan. Myös opettajan on helppo olla täysillä läsnä, kun ympärillä ei ole muita kuin luonnon ääniä. SuomiAreenassa pop up -koulu kutsuu kaikkia tutustumaan, miten tänä päivänä opitaan ulkona!

01.07.2019 Uutinen