• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "AVAINOTES"

Sopimukset valmiina – mitä sitten tehtäisiin?

Vaikka sopimukset saatiin pitkän ja vaikean neuvottelukierroksen jälkeen neuvoteltua, työ ei lopu siihen. Kaikesta ei neuvottelujen kuluessa päästä yhteisymmärrykseen, joten yhteisiä näkemyksiä haetaan työryhmistä, jotka käynnistyvät syyskuun aikana, kirjoittaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

16.09.2020 Blogi
Opetusalan uusien sopimusten mukaiset palkankorotukset tulevat voimaan 1.8.

Kaikkien opetusalalle neuvoteltujen uusien virka- ja työehtosopimuksien mukaan ensimmäiset palkkojen yleiskorotukset toteutuvat 1.8.2020.

30.07.2020 Uutinen
AVAINTESin allekirjoittajajärjestöt tyrmäävät Sote ry:n väitteet “shoppailusopimuksesta”

AVAINTES ei ole shoppailusopimus, toteavat JUKO, OAJ ja muut sopimuksen allekirjoittajajärjestöt tänään julkaistussa kannanotossaan. Voit lukea järjestöjen kannanoton kokonaisuudessaan alta.

17.06.2020 Uutinen
Tätä tarkoittavat yleisen linjan palkankorotukset opetusalalla

Monet jäsenet ovat kyselleet, eivätkö opettajat saaneetkaan ns. yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, kun yleiskorotukset ja myös paikallinen erä jäivät monilla opettajaryhmillä pienemmiksi kuin kunnan yleisessä KVTES-sopimuksessa. Yksiselitteinen vastaus on: kyllä saivat.

09.06.2020 Blogi
Avaintan opetusalalle sopimus – sopimusmääräykset pitkälti samat kuin kunnan sopimuksessa

OAJ ja Avaintyönantajat ovat hyväksyneet uuden työehtosopimuksen, joka koskee Avaintyönantajiin kuuluvien yksityisten ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen sekä vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opettajia. Sopimus on voimassa helmikuun loppuun 2022, palkankorotukset ovat yleisen tason mukaiset ja kikyt poistuvat.

29.05.2020 Uutinen
Avainta-aloille on syntynyt yleisen linjan mukainen neuvottelutulos

Avainta-alojen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu yleisen linjan mukainen neuvottelutulos varhain torstaiaamuna.

28.05.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan taas pääsopijoiden kesken huomenna tiistaina. Tänään OAJ ja KT käyvät läpi opetusalan OVTES-sopimusta. Siinä OAJ:llä on kynnyskysymyksenä esimerkiksi eräät ammatillisten opettajien sopimusmääräykset, joihin on saatava parannusta.

25.05.2020 Uutinen
OAJ odottaa KT:ltä toimia – Sopimuksen pitää syntyä nopeasti

Kunta-alan ja Avaintyönantajien sopimusneuvottelut ovat jatkuneet tiiviinä tällä viikolla, ja seuraavat neuvotteluyhteydet on sovittu ensi viikon alkuun. Molempien alojen ratkaisujen pitää syntyä viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa tai ne siirtyvät syksyyn.

20.05.2020 Uutinen
Avaintyönantajien työehtosopimuksesta yhteinen näkemys

OAJ:n ja Avaintyönantajien AVAINTES-työehtosopimuksesta saavutettiin tänään yhteinen näkemys. Raamisopimuksen valmistumisen jälkeen neuvotellaan vielä opettajia koskeva AVAINOTES-sopimus valmiiksi. Sen neuvottelut jatkuvat viikonloppuna.

15.05.2020 Uutinen
AVAINTAn sopimusaloilla pyritään ratkaisuun tämän viikon kuluessa

Avaintyönantajien ja työtekijäjärjestöjen odotetaan saavuttavan huomenna neuvotteluratkaisun. Ratkaisu koskisi työehtosopimuksen palkankorotuksia ja sopimuskauden pituuksia AVAINTAn sopimusalalla.

14.05.2020 Uutinen