• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "AVAINOTES"

Kiky-tunnit jäämässä nykymuodossa historiaan

Kilpailukykysopimuksessa sovitut 24 palkatonta lisätuntia ovat poistuneet jo tehdyistä sopimuksista. Opetusalan kiky-ratkaisut selviävät lähiaikoina.

09.03.2020 Blogi
Usein kysyttyjä kysymyksiä lakosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia lakosta. Sivua päivitetään aina tilanteen mukaan. Jos et löydä täältä etsimääsi tietoa, ota yhteys lakkovahti@oaj.fi

06.03.2020 Sisältösivu
Jäsen, päivitä yhteystietosi!

Tarkista omat jäsenyhteystietosi ja varmista, että tavoitamme sinut mahdollisessa työtaistelutilanteessa sähköpostilla ja tekstiviestillä. Arvomme Marimekko-lahjakortteja niiden jäsenten kesken, jotka päivittävät yhteystietonsa maaliskuussa.

28.02.2020 Uutinen
Miksi OAJ haluaa palkkaohjelman?

OAJ tavoittelee yleistä tasoa olevien palkankorotusten lisäksi useampivuotista palkkaohjelmaa, jolla korotetaan naisvaltaisten koulutettujen alojen palkkatasoa. Miksi OAJ tällaista vaatii?

17.02.2020 Blogi
Neuvotteluasetelmat entisellään

Julkisen sektorin ja vahvasti julkisrahoitteisten sektoreiden palkansaajia koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat koko rintamalla käynnistyneet. Alku on ollut hyvin perinteinen, neuvotteluaikatauluja on soviteltu, edellisen sopimuksen teon jälkeen toiminnassa olleiden työryhmien tuloksia arvioitu ja periaatteellisia kysymyksiä nostettu neuvottelupöytään. Tarkempien sopimustavoitteiden vaihtamisen aika on helmikuun alkupuolella.

04.02.2020 Blogi
Virka- ja työehtosopimukset ovat edelleen voimassa

OAJ ja JUKO irtisanoivat eilen kaikki niiden neuvotteluvastuulla olevat virka- ja työehtosopimukset. Nykyisiä sopimuksia sovelletaan kuitenkin siihen saakka, kunnes uusista sopimuksista on sovittu ja ne astuvat voimaan.

30.01.2020 Uutinen
Kaikki OAJ:n jäseniä koskevat sopimukset irtisanottu

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat tänään irtisanoneet kaikki jäseniään koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Irtisanomisten myötä myös päätös työajan 24 tunnin pidennyksestä on irtisanottu, toteaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

29.01.2020 Uutinen
Edessä on erittäin merkityksellinen työmarkkinavuosi

Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä! Maailma jatkaa vuodenvaihteen jälkeenkin hyvin pitkälti entistä eloaan ja menoaan. Uusi päivä, uusi viikko, uusi kuukausi ja uusi vuosi tuovat aina kuitenkin mukanaan myös jotain uutta – uusia asioita, tilanteita ja mahdollisuuksia.

07.01.2020 Blogi
Mistä lisää työrauhaa ja hyvinvointia ammattikorkeakouluun?

Ammattikorkeakoulujen opetus- ja asiantuntijahenkilöstö on asetettu viime vuosina toiminnan tehostamisen, talkootyön kasvattamisen ja rajujen leikkausten kohteeksi. Luvatun amk-rahoituksen suunnanmuutoksen pitäisi antaa henkilöstölle toivoa; pian on tilaa keskittyä työhön, kehittyä ja kehittää, mutta käykö näin?

16.12.2019 Blogi
Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.

18.11.2019 Blogi