• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Valtio"

Hallituksen esitys tutkimus- ja kehitysrahoituslaista on tarpeellinen toimintaympäristön ennakoitavuuden ja pitkäjänteisyyden vahvistamiseksi

OAJ pitää hallituksen esitystä T&K-rahoituslaiksi vuosille 2024-2030 tarpeellisena TKI-toimintaympäristön ennakoitavuuden ja pitkäjänteisyyden vahvistamiseksi.

15.08.2022 Lausunto
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen
Valtion sopimuksessa kahden prosentin palkankorotukset

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos myöhään helmikuun 28. päivä. Sopimus on mallia 1+1 ja se on voimassa 1.3.2022–29.2.2024. Kesäkuusta lukien palkkoja korotetaan 2 prosenttia.

03.03.2022 Uutinen
Sopimusten voimassaolo päättyi kunta-alalla – palkka ja työehdot pysyvät ennallaan

Kunnan ja Avaintan sopimusten voimassaolo on päättynyt. Kunta-alan pääsopijajärjestöt eivät päässeet eilisillan neuvottelussa sopuun virka- ja työehtosopimusten jatkosta.

01.03.2022 Uutinen
Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa neuvottelutulos

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos  maanantai-iltana. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.

01.03.2022 Uutinen
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

14.02.2022 Uutinen
Työaikojen suunnittelu ja seuranta kuntoon valtion erityisoppilaitoksissa

Valtion virka- ja työehtosopimus sekä tarkentavat sopimukset ovat voimassa helmikuun loppuun asti 2022. OAJ neuvottelee valtion osalta opettajia koskevat tarkentavat virkaehtosopimukset. Tapetilla on palkkaohjelma sekä opettajien jaksaminen.

14.02.2022 Blogi
Nyt mitataan työn arvoa

Kevään sopimusneuvottelukierroksella julkisen sektorin työntekijöiden on saatava palkkakehitykseen suunnanmuutos. Tämä onnistuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan palkkaohjelman avulla.

03.02.2022 Blogi