• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Valtio"

OAJ selvitti: suomalaisten mielestä opettajat ansaitsevat satojen eurojen palkankorotukset

OAJ:n vaatimus opetusalan palkkatason korjaamisesta palkkaohjelman avulla saa tukea tuoreesta Taloustutkimuksen palkkakyselystä.

27.01.2022 Uutinen
Sopimusneuvottelut 2022: OAJ neuvottelee valtion sopimuksen virastoeristä

OAJ:n jäsenet työskentelevät yhdeksän eri virka- ja työehtosopimuksen piirissä, joista kaikista sovitaan eri pöydissä eri työnantajapuolen kanssa. Valtion virka- ja työehtosopimuksen piirissä on noin 600 OAJ:n jäsentä.

17.01.2022 Uutinen
Valtiosektorin virka- ja työehtoneuvottelut alkoivat eilen

Keskiviikkona käynnistyivät valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut. Juko hoitaa valtion sopimuksen raamit ja OAJ neuvottelee opettajia koskevat tarkentavat virkaehtosopimukset.

13.01.2022 Uutinen
H-hetki lähestyy

Tulevien sopimusneuvottelujen tavoitteita on valmisteltu pitkään ja hartaasti. Jäsenten näkemyksiä kuultiin hallituksen jäsenilloissa ja niitä selvitettiin myös laajalla jäsenkyselyllä ja Sauna-keskustelualustan avulla. Tavoitevalmistelua koordinoi OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta järjestön hallituksen tiukassa ohjauksessa. Lopulliset päätökset tavoitteista teki hallitus viime viikolla. Tältä osin kaikki on siis vain ”tekemistä vaille” valmista.

16.12.2021 Blogi
OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa

Opetusalan Ammattijärjestö (OAJ) tavoittelee tulevissa sopimusneuvotteluissa monivuotista palkkaohjelmaa, joka mahdollistaisi parannukset opettajien palkkoihin ja muihin työehtoihin.

09.12.2021 Uutinen
Löydä sopimuksesi!

Ensi keväänä OAJ neuvottelee jäsentensä virka- ja työehtosopimuksista työnantajapuolen kanssa. Mutta minkä kaikkien sopimusten neuvotteluista OAJ vastaa?

27.10.2021 Uutinen
Saunassa tapahtuu: Ollin jälkilöylyt -livet tulevat

Sauna on OAJ:n jäsenten ja päättäjien vuorovaikutteinen keskustelufoorumi. Klikkaathan itsesi mukaan Saunaan ja tulet mukaan Ollin jälkilöylyihin!

25.10.2021 Uutinen
Mistä neuvotteluissa ei sovita?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. Mistä asioista neuvotteluissa sovitaan ja mitkä asiat eivät kuulu neuvottelupöytiin?

14.10.2021 Uutinen
Kuka päättää neuvottelutavoitteista?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. OAJ lyö neuvottelutavoitteensa lukkoon joulukuussa. Miten kärkitavoitteet syntyvät?

30.09.2021 Uutinen
Valtion sopimusten virastoerien loputkin tulokset hyväksyttiin

Valtion virka- ja työehtosopimusten alaisissa erityisoppilaitoksissa on saavutettu neuvottelutulos ja kaikki osapuolet ovat hyväksyneet tuloksen. OAJ on yksi osapuolista. Yhden prosentin suuruinen virastoerä maksetaan 1.5.2021 lukien.

14.04.2021 Uutinen