• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Valtio"

Valtion erityisoppilaitosten virastoeristä sovittu

Kaikissa OAJ:n neuvottelemissa valtion virka- ja työehtosopimusten alaisissa erityisoppilaitoksissa on saavutettu neuvottelutulos, joka koskee 1 prosentin suuruista virastoerää. Virastoerä jaetaan 1.5.2021 lukien.

25.03.2021 Uutinen
OAJ tukee Akavan esitystä sovittelujärjestelmän uudistamisesta

Työmarkkina- ja sovittelujärjestelmän uudistaminen tukisi työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita nykyistä enemmän ja antaisi valtakunnansovittelijan toimistolle mahdollisuuden tukea neuvottelijoita ennen neuvottelutilanteen kriisiytymistä.

18.02.2021 Uutinen
Sopimuskaudella neuvotellaan työryhmissä

Sopimusneuvottelujen jälkeen alakohtaiset työryhmät jatkavat sovittavien asioiden valmistelua seuraaviin neuvotteluihin. Miten työryhmät muodostuvat ja ketkä niissä tekevät päätöksiä?

14.01.2021 Uutinen
Työriitojen sovittelujärjestelmä kaipaa uudistamista

Juuri julkaistun Akava Worksin selvityksen mukaan työriitojen sovittelujärjestelmä kaipaa uudistamista. Kehitystarpeet liittyvät sovitteluinstituution vahvistamiseen, sovittelijoiden määrään lisäämiseen, heidän osaamiseensa sekä mahdollisuuteen olla mukana neuvotteluissa jo ennen ristiriitojen syntymistä.

29.09.2020 Uutinen
Sopimukset valmiina – mitä sitten tehtäisiin?

Vaikka sopimukset saatiin pitkän ja vaikean neuvottelukierroksen jälkeen neuvoteltua, työ ei lopu siihen. Kaikesta ei neuvottelujen kuluessa päästä yhteisymmärrykseen, joten yhteisiä näkemyksiä haetaan työryhmistä, jotka käynnistyvät syyskuun aikana, kirjoittaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

16.09.2020 Blogi
Opetusalan uusien sopimusten mukaiset palkankorotukset tulevat voimaan 1.8.

Kaikkien opetusalalle neuvoteltujen uusien virka- ja työehtosopimuksien mukaan ensimmäiset palkkojen yleiskorotukset toteutuvat 1.8.2020.

30.07.2020 Uutinen
Kiky-ratkaisu valtion erityisoppilaitosten opetushenkilöstölle

Nykymuotoiset kiky-tunnit poistuvat valtion erityisoppilaitosten opetushenkilöstöltä 1.8. alkaen. Muilta valtion virka- ja työehtosopimuksessa olevilta ne poistuvat 1.10. Erityisoppilaitosten opetushenkilöstön kiky-neuvottelujen tulos saavutettiin viime viikolla valtion työmarkkinalaitoksen kanssa käydyissä neuvotteluissa.

03.06.2020 Uutinen
Neuvottelutulos valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistumisesta

JUKO (OAJ) ja Valtion työmarkkinalaitos ovat päässeet neuvottelutulokseen valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistoista ja niiden korvaamisista.

27.05.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan taas pääsopijoiden kesken huomenna tiistaina. Tänään OAJ ja KT käyvät läpi opetusalan OVTES-sopimusta. Siinä OAJ:llä on kynnyskysymyksenä esimerkiksi eräät ammatillisten opettajien sopimusmääräykset, joihin on saatava parannusta.

25.05.2020 Uutinen
Ei anneta koronan repiä oppimiseen kuilua – Opettaja auttaa jokaista

Koulutus on yhteiskuntamme tärkein voimavara. Poikkeusoloissakin opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin tekevät parhaansa, että osaaminen säilyy. Ilman osaajia emme pärjää, eikä ilman opettajia ole osaajia.

20.04.2020 Näkemys