• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Valtio"

Valtiosektorille neuvottelutulos – tarkentavien virkaehtosopimusten neuvottelut vielä edessä

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta. Sopimuskauden pituus on 23 kuukautta alkaen 1.4.2020. Sopimus on palkkaratkaisultaan yleisen linjan mukainen.

02.04.2020 Uutinen
Valtiosektorille syntyi neuvottelutulos

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin yleisen linjan mukainen neuvottelutulos tiistaina alkuillasta. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.

31.03.2020 Uutinen
Kiky-tunnit jäämässä nykymuodossa historiaan

Kilpailukykysopimuksessa sovitut 24 palkatonta lisätuntia ovat poistuneet jo tehdyistä sopimuksista. Opetusalan kiky-ratkaisut selviävät lähiaikoina.

09.03.2020 Blogi
Neuvotteluasetelmat entisellään

Julkisen sektorin ja vahvasti julkisrahoitteisten sektoreiden palkansaajia koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat koko rintamalla käynnistyneet. Alku on ollut hyvin perinteinen, neuvotteluaikatauluja on soviteltu, edellisen sopimuksen teon jälkeen toiminnassa olleiden työryhmien tuloksia arvioitu ja periaatteellisia kysymyksiä nostettu neuvottelupöytään. Tarkempien sopimustavoitteiden vaihtamisen aika on helmikuun alkupuolella.

04.02.2020 Blogi
Sopimusneuvottelujen tilanne

Löydät sopimuskohtaisen neuvotteluseurannan tältä sivulta.

03.02.2020 Sisältösivu
Kikyt pois ja työhyvinvointi kuntoon myös valtion oppilaitoksissa

Nykyinen valtion virka- ja työehtosopimus sekä tarkentavat sopimukset ovat voimassa maaliskuun loppuun asti. Valtion osalta OAJ neuvottelee opettajia koskevat tarkentavat virkaehtosopimukset, valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen taas JUKO. Niitä koskevat neuvottelut alkoivat tammikuussa.

03.02.2020 Blogi
Kaikki OAJ:n jäseniä koskevat sopimukset irtisanottu

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat tänään irtisanoneet kaikki jäseniään koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Irtisanomisten myötä myös päätös työajan 24 tunnin pidennyksestä on irtisanottu, toteaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

29.01.2020 Uutinen
Edessä on erittäin merkityksellinen työmarkkinavuosi

Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä! Maailma jatkaa vuodenvaihteen jälkeenkin hyvin pitkälti entistä eloaan ja menoaan. Uusi päivä, uusi viikko, uusi kuukausi ja uusi vuosi tuovat aina kuitenkin mukanaan myös jotain uutta – uusia asioita, tilanteita ja mahdollisuuksia.

07.01.2020 Blogi
Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.

18.11.2019 Blogi
OAJ:n jäsenillat starttaavat – sopimusneuvotteluista ja strategiasta puhutaan ympäri Suomen!

Syksyllä OAJ:n hallituksen jäsenet ovat mukana eri puolilla Suomea jäsenilloissa, joissa keskustellaan sopimusneuvotteluista ja OAJ:n uudistuvasta strategiasta. Katso, milloin jäseniltoja järjestetään omalla alueellasi, ja tule mukaan!

17.09.2019 Uutinen