• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, yliopistot"

Yliopistosopimus voimaan OAJ:n vastustuksesta huolimatta

Neuvottelujärjestö JUKOn yliopistoneuvottelukunta ja JUKOn hallitus ovat hyväksyneet yliopistoja ja harjoittelukouluja koskevan neuvottelutuloksen. OAJ olisi hylännyt sen, mutta OAJ:n äänimäärä ei riittänyt kumoamaan muiden järjestöjen yksimielistä hyväksyntää.

08.04.2022 Uutinen
OAJ tyrmää yliopistosopimuksen

Sekä OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta maanantaina että OAJ:n hallitus tiistaina 5.4. ovat OAJ:n osalta hylänneet yliopistoja ja harjoittelukouluja koskevan neuvottelutuloksen.

05.04.2022 Uutinen
Yliopistoille syntyi neuvottelutulos

Yliopistojen yleisestä työehtosopimuksesta syntyi varhain 3.4. aamulla neuvottelutulos. Ratkaisusta kerrotaan lähipäivinä, kun hallinnot ovat sen käsitelleet.

03.04.2022 Uutinen
Sivistan neuvotteluissa yritys jatkuu

Sivistystyönantajien pöydissä työehtosopimusneuvottelut jatkuivat 31.3. iltayöhön asti, jolloin ne keskeytettiin ja "kellot pysäytettiin". Neuvotteluja jatketaan 1.4.

01.04.2022 Uutinen
Kunta-alan sovittelut jatkuvat – pääkaupunkiseudulle laaja lakkovaroitus ja koko Suomeen kolmas ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Kunta-alalle annettiin tänään kolmas kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Sen lisäksi järjestyksessään neljäs lakkovaroitus annettiin viime viikolla Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Kunta-alan neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla.

28.03.2022 Uutinen
Yliopistojen neuvotteluissa ratkaisun päivät

Lähipäivät näyttävät, millaisista palasista ratkaisu yliopistojen työehtosopimusneuvotteluissa voisi syntyä. Ratkaisun avaimet ovet vielä hyvin levällään. Näin kuvaa OAJ:n neuvottelija Hanna Tanskanen yliopistoneuvottelujen tämänhetkistä vaihetta.

28.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvotteluissa tapahtuu – Lakkovaroitus, lakon siirto sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Viime viikolla annettu kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tänään puolenyön jälkeen. Sen lisäksi järjestyksessään kolmas lakkovaroitus annettiin Ouluun ja Turkuun. TEM puolestaan siirsi kahdella viikolla sekä Jyväskylän ja Rovaniemen että Tampereen ja Kuopion lakkoja. Kunta-alan neuvottelut jatkuivat lähes päivittäin valtakunnansovittelijan johdolla.

21.03.2022 Uutinen
Muuttuneet työtavat otettava huomioon yliopistojen työehdoissa

Yliopistojen työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät helmikuussa ja vauhti kiihtyy maaliskuun loppua kohden. Yliopistohenkilöstön työ eli opetus ja tutkimus, vaikuttaa keskeisesti siihen, miten yhteiskunta kehittyy, uudistuu ja pystyy luomaan uusia voimavaroja. Tutkittu tieto on avain myös kriiseissä selviytymiseen.

16.03.2022 Blogi
OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

10.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen