• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, yliopistot"

Harjoittelukoulujen tes-neuvottelut käyntiin

Harjoittelukoulujen opettajien palvelussuhteita koskevat neuvottelut käynnistyivät 3.3. OAJ tavoittelee palkkaohjelmaa myös harjoittelukoulujen opettajille, jotta palkat ja työolot olisivat nykyistä kilpailukykyisemmät. 

04.03.2022 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

14.02.2022 Uutinen
Yliopistojen sopimusneuvottelut käyntiin

Myös yliopistosektorin neuvottelut ovat alkaneet, kun palkansaajien ja Sivistystyöantajien edustajat jättivät sopimustavoitteensa 11.2. Samalla irtisanottiin yliopistojen yleinen työehtosopimus päättymään 31.3.

11.02.2022 Uutinen
Nyt mitataan työn arvoa

Kevään sopimusneuvottelukierroksella julkisen sektorin työntekijöiden on saatava palkkakehitykseen suunnanmuutos. Tämä onnistuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan palkkaohjelman avulla.

03.02.2022 Blogi
Sopimusneuvottelut 2022: yliopistot ja harjoittelukoulut 

Yliopistojen nykyiset työsopimusehtosopimukset ovat voimassa 31.3. 2022 asti. Neuvottelut uuden sopimuskauden palkoista ja työehdoista Sivistystyönantajien kanssa alkavat virallisesti 11.2. Yliopistosopimuksen neuvottelee JUKO, mutta OAJ:n neuvottelija on mukana pääneuvotteluryhmässä. Harjoittelukoulujen sopimuksen neuvottelee OAJ.

31.01.2022 Uutinen
OAJ haluaa parantaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkakehitystä ja alan vetovoimaisuutta

Laadukas varhaiskasvatus antaa tasa-arvoiset lähtökohdat koulutielle ja koko elämälle, tasoittaa lasten taustoista johtuvia eroja sekä tukee eri kielikulttuureista tulevien lasten ja perheiden integroitumista yhteiskuntaan. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat oman alansa huippuasiantuntijoita ja tuottavat työllään hyvää meidän lapsillemme.

31.01.2022 Blogi
OAJ selvitti: suomalaisten mielestä opettajat ansaitsevat satojen eurojen palkankorotukset

OAJ:n vaatimus opetusalan palkkatason korjaamisesta palkkaohjelman avulla saa tukea tuoreesta Taloustutkimuksen palkkakyselystä.

27.01.2022 Uutinen