• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, yliopistot"

Santeri Palviainen jatkaa YLL:n puheenjohtajana

Yliopistojen opetusalan liitto YLL valitsi liittokokouksessaan hallituksen ja puheenjohtajat. Jatkokauden puheenjohtajana saanut Santeri Palviainen haluaa satsata koulutuspoliittiseen vaikuttamiseen.

13.08.2020 Uutinen
Opetusalan uusien sopimusten mukaiset palkankorotukset tulevat voimaan 1.8.

Kaikkien opetusalalle neuvoteltujen uusien virka- ja työehtosopimuksien mukaan ensimmäiset palkkojen yleiskorotukset toteutuvat 1.8.2020.

30.07.2020 Uutinen
Ei anneta koronan repiä oppimiseen kuilua – Opettaja auttaa jokaista

Koulutus on yhteiskuntamme tärkein voimavara. Poikkeusoloissakin opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin tekevät parhaansa, että osaaminen säilyy. Ilman osaajia emme pärjää, eikä ilman opettajia ole osaajia.

20.04.2020 Näkemys
Yliopistojen sopimus turvaa yleisen korotustason ja keventää työaikaa

Yliopistoissa ja harjoittelukouluissa saavutettiin pitkät 24 kuukauden sopimukset, joissa palkkaratkaisu on työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen. Opetus- ja tutkimushenkilöstön vuosittaista työaikaa alennetaan 12 tuntia ja lisäksi pudotetaan opetustuntikattoja.

27.03.2020 Uutinen
OAJ:n hallitus hyväksyi Sivistan neuvottelutulokset

OAJ:n hallitus on hyväksynyt Sivistystyönantajien kanssa saavutetut neuvottelutulokset. Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten ratkaisut ovat yleisen linjan mukaisia. Sopimuskausi on 24 kuukautta, ja kiky-työaikamääräykset poistuvat.

26.03.2020 Uutinen
Kunta-alan neuvottelut jatkuvat – ratkaisua ei vielä näköpiirissä

Viime viikolla keskeytyneitä kunta-alan pääneuvotteluita on jatkettu tiistaista lähtien, mutta neuvottelutulokseen pääsemiseen on vielä matkaa. Yksityisen opetusalan ja aikuiskoulutuskeskusten neuvottelutulosten syntymistä OAJ:n puheenjohtaja pitää hyvänä asiana.

25.03.2020 Uutinen
Neuvottelutilanne tiivistyy tällä viikolla

Neuvottelut OAJ:n jäsenten uusista työ- ja virkaehtosopimuksista ovat jatkuneet kaikilla muilla sopimusaloilla paitsi kunnan pöydissä.

23.03.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat – kunta-ala otti aikalisän

Vaikka kunta-alan sopimusneuvottelut keskeytyivät, muiden sopimusalojen neuvotteluja jatketaan. OAJ:n neuvottelijat jatkavat työtään neuvottelujen parissa myös viikonloppuna.

20.03.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut kiristyvät

Sopimuksien päättyminen on enää reilun puolentoista viikon päässä. Tunnelma alkaa tiivistyä, nyt myös joissain neuvottelupöydissä kiristyä.

20.03.2020 Blogi