• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset"

Ahtelalta sovintoehdotus yksityiselle opetusalalle

Sovittelija Jukka Ahtela on jättänyt sovintoehdotuksen yksityisen opetusalan työehtosopimuskiistaan. Hän odottaa vastauksia työntekijä- ja työnantajaliitoilta perjantaihin 29.4. klo 20 mennessä. OAJ:n hallitus käsittelee sovintoehdotusta iltapäivällä.

29.04.2022 Uutinen
Sovintoehdotus hylättiin: Yksityisten koulujen lakko uhkaa pidentyä ja laajentua

OAJ, JHL ja Jyty ovat jättäneet jo kolmannen yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen tänään klo 12 valtakunnansovittelijalle ja Sivistystyönantajille. Lakko alkaisi 3.5. ja se kestäisi viikon viidessätoista helsinkiläisessä ja kahdessa tamperelaisessa yksityiskoulussa, ellei ratkaisua sitä ennen synny.

14.04.2022 Tiedote
OAJ ei suostunut heikennyksiin

Viidentoista helsinkiläisen yksityiskoulun työ keskeytyy lakon takia viikoksi 19.4. lähtien, ellei Sivistan yksityiselle opetusalalle löydetä sitä ennen ratkaisua. OAJ ei suostunut heikennyksiin.

04.04.2022 Uutinen
Lakko uhkaa 15 helsinkiläistä yksityiskoulua

OAJ, JHL ja Jyty ovat jättäneet yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen tänään klo 12 valtakunnansovittelijalle ja Sivistystyönantajille. Lakko alkaisi 19.4. ja se kestäisi viikon 15 helsinkiläisessä yksityiskoulussa, ellei ratkaisua sitä ennen synny.

04.04.2022 Tiedote
Yksityisen opetusalan neuvottelut keskeytyivät tuloksettomina

OAJ:n neuvottelut Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan työehtosopimuksista keskeytyivät tuloksettomina lauantai-iltana 2.4. OAJ:n neuvottelujohto pohtii syntynyttä tilannetta lähipäivinä.

02.04.2022 Uutinen
Sivistan neuvotteluissa yritys jatkuu

Sivistystyönantajien pöydissä työehtosopimusneuvottelut jatkuivat 31.3. iltayöhön asti, jolloin ne keskeytettiin ja "kellot pysäytettiin". Neuvotteluja jatketaan 1.4.

01.04.2022 Uutinen
Yksityisen opetusalan neuvottelut yhä täysin auki

Sivistan yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten neuvottelut ovat jatkuneet tiiviinä päivittäin. Nykyiset sopimukset ovat voimassa enää torstain 31.3., minkä jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei ratkaisua synny.

29.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sovittelut jatkuvat – pääkaupunkiseudulle laaja lakkovaroitus ja koko Suomeen kolmas ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Kunta-alalle annettiin tänään kolmas kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Sen lisäksi järjestyksessään neljäs lakkovaroitus annettiin viime viikolla Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Kunta-alan neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla.

28.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvotteluissa tapahtuu – Lakkovaroitus, lakon siirto sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Viime viikolla annettu kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tänään puolenyön jälkeen. Sen lisäksi järjestyksessään kolmas lakkovaroitus annettiin Ouluun ja Turkuun. TEM puolestaan siirsi kahdella viikolla sekä Jyväskylän ja Rovaniemen että Tampereen ja Kuopion lakkoja. Kunta-alan neuvottelut jatkuivat lähes päivittäin valtakunnansovittelijan johdolla.

21.03.2022 Uutinen
OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

10.03.2022 Uutinen