• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset"

Ammatillisen aikuiskoulutuksen tarve kasvaa - opettajapula uhkaa 

Ammatillisilla aikuiskoulutuskeskuksilla on keskeinen rooli väestön ammatillisen osaamisen lisäämisessä ja ylläpitämisessä sekä työelämän osaamistarpeisiin vastaamisessa. Pelkällä peruskoulun päättötodistuksella on yhä vaikeampi työllistyä.   

08.03.2022 Blogi
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Opetusalan työolobarometrin viesti: Opetushenkilöstön työn määrän kasvu täytyy pysäyttää

Opetusalan henkilöstön kokemukset työoloista ovat heikentyneet entisestään, kertoo tänään julkaistu OAJ:n tekemä Opetusalan työolobarometri. Työn määrän kasvu ja työn pirstaloituminen sekä läikkyminen vapaa-ajalle aiheuttavat opettajille työkyvyn alenemista ja työstressiä. OAJ nostaa erityisesti työn määrän vähentämisen ja työhyvinvoinnin parantamisen pöydälle kevään sopimusneuvotteluissa.

16.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

14.02.2022 Uutinen
OAJ irtisanoi Sivistan yksityisen opetusalan sopimukset

OAJ on irtisanonut yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevat työehtosopimuksensa. OAJ:n neuvottelijat jättivät irtisanomisilmoituksen Sivistystyönantajille 8.2. pidetyssä järjestöjen ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa.

08.02.2022 Uutinen
Sopimusneuvottelut 2022: Ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset

Enin osa aikuiskoulutusoppilaitosten opettajista työskentelee Sivistystyönantajiin kuuluvissa oppilaitoksissa. Heihin sovelletaan ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusta, joka on voimassa 31.3.2022 saakka.

07.02.2022 Uutinen
Nyt mitataan työn arvoa

Kevään sopimusneuvottelukierroksella julkisen sektorin työntekijöiden on saatava palkkakehitykseen suunnanmuutos. Tämä onnistuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan palkkaohjelman avulla.

03.02.2022 Blogi
OAJ haluaa parantaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkakehitystä ja alan vetovoimaisuutta

Laadukas varhaiskasvatus antaa tasa-arvoiset lähtökohdat koulutielle ja koko elämälle, tasoittaa lasten taustoista johtuvia eroja sekä tukee eri kielikulttuureista tulevien lasten ja perheiden integroitumista yhteiskuntaan. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat oman alansa huippuasiantuntijoita ja tuottavat työllään hyvää meidän lapsillemme.

31.01.2022 Blogi