• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Järjestövalmius"

Ministeri Haatainen siirtää opettajien lakkoja kahdella viikolla        

Työministeri Tuula Haatainen on valtakunnansovittelijan pyynnöstä siirtänyt opettajia koskevia lakkoja kahdella viikolla. Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkien opetushenkilöstöä koskevan lakon uusi ajankohta on 6.–7.4. ja Tampereella ja Kuopiossa vastaava lakko on 12.–13.4., ellei ratkaisua löydy sitä ennen.

16.03.2022 Uutinen
Kunta-alan kolmas lakkovaroitus Ouluun ja Turkuun

Kunta-alalle annetaan jo järjestyksessään kolmas opetusalaa koskeva lakkovaroitus. Lakon piirissä ovat Oulun ja Turun kaupunkien palveluksessa olevat OAJ:n jäsenet, joita on noin 4 500.

15.03.2022 Uutinen
Kunta-alan OAJ:läiset toisen kerran ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon 

Kunta-alalla tulee voimaan toinen koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

14.03.2022 Uutinen
Sovittelu alkoi, lisää lakkovaroituksia

Kunta-alan lukkiutuneen sopimustilanteen ratkominen alkoi 7.3. valtakunnansovittelijan johdolla JUKOn jätettyä varoituksen Jyväskylän ja Kuopion kaupunkeja koskevasta kaksipäiväisestä lakosta. Jo toinen lakkovaroitus jätettiin 11.3., ja tämä lakko koskisi Kuopion ja Tampereen kaupunkeja.

14.03.2022 Uutinen
Kunta-alalle toinen lakkovaroitus – lakonuhka Tampereella ja Kuopiossa

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO antavat jo toisen lakkovaroituksen. Lakkovaroitus koskee Tampereen ja Kuopion kaupunkeja. Lakon piirissä olisi 4 000 OAJ:n jäsentä.

11.03.2022 Uutinen
OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

10.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimukset päättyvät, mitä tarkoittaa järjestövalmius tai työtaistelu?

OAJ:n jäseniä koskevat sopimisneuvottelut ovat käynnissä. Tule kuulemaan järjestövalmiusasioista verkkotapahtumaan.

17.02.2022 Tapahtuma
Työtaistelujen kevät?

Seuraan aktiivisesti opetusalan keskustelua niin järjestötoimijoiden kuin jäsentemme keskuudessa. Analysoin tekemiämme kyselyitä ja yritän omien kontaktieni kautta päästä selville opettajien mielipiteistä. Samalla seuraan neuvottelujen etenemistä ja pohdin, että onko nyt edessä työtaistelujen kevät.

15.02.2022 Blogi