• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "YT-menettely"

Kuntapäättäjiltä vastuutonta korona-aikana: Opettajien lomautukset vaikeuttavat opiskelua 19 kunnassa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen paheksuu 19 kuntaa, jotka lomauttavat tänä syksynä opettajia. Opiskelun ja tuen saannin vaikeuttaminen on Luukkaisen mielestä kuntapäättäjiltä vastuuton teko, kun tavoitteelliseen opiskeluun palaamisen pitäisi olla yhteinen kansallinen tavoite.

08.09.2020 Tiedote
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja: Meillä on hätä omasta ja läheisten terveydestä

Korona on ajanut ison osan suomalaisista tekemään töitä kotoa käsin. Varhaiskasvatuksessa lähiopetus on jatkunut, eikä suojavarusteista ole tietoakaan. Opettajilla ja päiväkodin johtajilla onkin hätää omasta ja läheisten terveydestä sekä lomautuksista, kertoo lomalle joutunut varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sanna Tilli.

27.04.2020 Uutinen
OAJ jyrähtää kunnille: Lomautusaikeet pitää nyt haudata

Koronaepidemia on saanut muutaman kunnan pyyhkimään pöytää lomautuksia ja yt-menettelyä koskevalla lainsäädännöllä. OAJ:n neuvottelujohtaja pitää kuntien toimintaa törkeänä ja muistuttaa, että lomautukset voivat tulla kunnalle kalliiksi. OAJ seuraa lomautustilannetta ja riitauttaa jokaisen jäseniään koskettavan epäselvän tapauksen.

25.03.2020 Tiedote
Lomautusaalto uhkaa yksityisiä päiväkoteja – OAJ tukee jäseniään

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelujen tuottajat suunnittelevat laajoja lomautuksia, kun lapsimäärät päiväkodeissa vähenevät koronaepidemian vuoksi. OAJ vaatii työnantajia luopumaan lomautusaikeista. Järjestö on poikkeusoloissakin jäsentensä tukena.

24.03.2020 Uutinen
Rehtoreilta kiitosta opettajille ja kehotus armollisuuteen – ”kukaan ei ole töissä 24/7”

Poikkeusoloissa korostuu rauhallisen, jämäkän ja inhimillisen johtamisen merkitys. Myös armollisuus itseään kohtaan on tärkeää, toteavat Suomen Rehtorien puheenjohtaja Antti Ikonen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

24.03.2020 Uutinen
Hallinto-oikeus: Kouvola irtisanoi laittomasti

Hallinto-oikeus totesi Kouvolan kaupungin laiminlyöneen uudelleensijoitusvelvoitettaan, kun ammattiopistosta irtisanotun opettajan osaamista ei selvitetty eikä hänelle tarjottu osaamista vastaavia tehtäviä ennen irtisanomispäätöstä.

17.12.2019 Uutinen
OAJ: Kouvolan lomautussuunnitelmat vastuuttomia – ”pilaisi koko lukuvuoden työn”

Kouvolan kaupunki suunnittelee ensi vuodeksi kolmen viikon lomautusta, joka koskisi myös opettajia. OAJ pitää suunnitelmaa täysin vastuuttomana eikä aio seurata vierestä, jos kaupunki toteuttaa suunnittelemansa lomautukset.

04.12.2019 Tiedote
Oululle iso lasku yt-rikkeestä - korvauksia saa 275 OAJ:läistä

Oulun kaupunki joutuu maksamaan 275:lle OAJ:n jäsenelle yhteistoimintalain mukaista hyvitystä viivästyskorkoineen lähes puoli miljoonaa euroa, koska laiminlöi yhteistoimintaan liittyviä velvoitteitaan. OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen on tyytyväinen käräjäoikeuden päätökseen.

14.11.2019 Uutinen