• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lomautukset"

Kuntatalous ei voi sanella lasten oikeutta koulutukseen

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on tyytyväinen hallituksen kuntataloutta tukeviin budjettipäätöksiin. Marinin hallitus ilmoitti eilen, että se paikkaa koronan kolhimaa kuntataloutta 1,45 miljardilla eurolla.

17.09.2020 Tiedote
Kuntapäättäjiltä vastuutonta korona-aikana: Opettajien lomautukset vaikeuttavat opiskelua 19 kunnassa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen paheksuu 19 kuntaa, jotka lomauttavat tänä syksynä opettajia. Opiskelun ja tuen saannin vaikeuttaminen on Luukkaisen mielestä kuntapäättäjiltä vastuuton teko, kun tavoitteelliseen opiskeluun palaamisen pitäisi olla yhteinen kansallinen tavoite.

08.09.2020 Tiedote
Lappajärvi ja Nousiainen luopuivat opetushenkilöstön lomautuksista

Eteläpohjalainen Lappajärvi ja varsinaissuomalainen Nousiainen ovat peruneet opetushenkilöstön lomautusaikeensa. Kumpikin kunta perustelee lomautuksista luopumista sillä, että ne eivät halua vaarantaa poikkeusolojen perusteella maksettuja valtionavustuksia.

17.08.2020 Uutinen
OAJ:n kysely: Kunnat varautuneet heikosti varhaiskasvatuksen lakimuutoksiin

Moni kunta on laiminlyönyt siihen varautumisen, että elokuun alussa jokaisella lapsella on jälleen subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen ja ryhmäkoot pienenevät. Kuntien pitää ymmärtää, että lakimuutosten seurauksena tarvitaan todennäköisesti lisää henkilökuntaa, uusia lapsiryhmiä ja mahdollisesti jopa uusia päiväkoteja, toteaa OAJ:n erityisasiantuntija Kirsi Sutton.

24.06.2020 Tiedote
Lomautuskaaos torjuttiin Oulussa – opettajien sinnikäs vaikuttaminen avainasemassa

Oulun koko opetusalaa syksyllä uhannut kaaos väistyi, kun kaupunginhallitus päätti maanantaina perua kaupunginjohtajan esittämät lomautukset. Huojentavan päätöksen taustalla oli OAJ:n paikallistoimijoiden sitkeää vaikuttamistyötä mutta myös yksittäisten opettajien spontaania aktiivisuutta: esimerkiksi päiväkodin kahvitauolla alkunsa sai lomautusten vastainen adressi.

20.05.2020 Uutinen
Avoimia kysymyksiä riittää –  Opetushallitus ohjeistaa ensi viikolla

Tieto peruskoulujen avaamisesta herätti opettajissa ja rehtoreissa välittömästi kysymyksiä siitä, miten oikeasti voidaan toteuttaa turvallinen paluu kouluun ja varhaiskasvatukseen. Opetushallitus lupaa ensi viikoksi selkeät toimintaohjeet. Nyt kannattaakin vetää vapun yli happea ja siten välttää turhaa työtä, OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salo toteaa. Lomautuksia OAJ vaatii peruttavaksi välittömästi.

30.04.2020 Uutinen
Näistä syistä opettajien lomauttaminen ei kannata kriisissä eikä sen jälkeen

Opettajien osaamista tarvitaan koronaepidemian aikana ja sen jälkeen. OAJ listasi syyt sille, miksi kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien ei missään nimessä pidä lomauttaa opettajia.

28.04.2020 Näkemys
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja: Meillä on hätä omasta ja läheisten terveydestä

Korona on ajanut ison osan suomalaisista tekemään töitä kotoa käsin. Varhaiskasvatuksessa lähiopetus on jatkunut, eikä suojavarusteista ole tietoakaan. Opettajilla ja päiväkodin johtajilla onkin hätää omasta ja läheisten terveydestä sekä lomautuksista, kertoo lomalle joutunut varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sanna Tilli.

27.04.2020 Uutinen
OAJ:n kysely: Yksittäisillä oppijoilla vaikeuksia, opetus sujuu etänä pääosin hyvin

Opettajat ovat kyenneet pääosin tavoittamaan oppijansa myös poikkeusjärjestelyjen aikana. He kertovat käyttävänsä runsaasti aikaa yksittäisten oppijoiden tavoittamiseen henkilökohtaisin viestein ja puheluin. Kuitenkin noin 70 prosenttia peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opettajista kertoo, että yksittäisiä oppijoita jää tavoittamattomiin tai ainakin heidän tavoittamisensa on epäsäännöllistä.

23.04.2020 Tiedote
Poikkeustila konkretisoi, miksi ammattijärjestöön kannattaa kuulua

Korona on mullistanut OAJ:n jäsenten arjen ja herättänyt monessa huolta jaksamisesta ja toimeentulosta. Vaikea tilanne konkretisoi ammattijärjestöön kuulumisen merkitystä. OAJ antaa epävarmassa ja poikkeuksellisessa tilanteessa tukea ja turvaa jäsenilleen paljon laajemmin kuin pelkkä työttömyyskassa, kirjoittaa OAJ:n järjestöpäällikkö Jenni Arnkil.

14.04.2020 Blogi