• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Lomautukset"

OAJ: Kehysriihessä pitää välttää 90-luvun laman virheet

Kehysriihestä haetaan ratkaisuja koronasta selviämiseen. OAJ korostaa, että 1990-luvun laman jälkeen tehtyjä virheitä ei saa toistaa.

06.04.2020 Tiedote
Ministeri lupaa koronakriisistä selviämiseen lisäresursseja – OAJ: lomautuksia vältettävä

Opetus- ja kulttuuriministeriö lupaa vastata koronakriisin aiheuttamaan oppimisen tuen tarpeeseen tarjoamalla opetuksen järjestäjille lisäresursseja. OAJ korostaa, että poikkeusjärjestelyt teettävät opettajille runsaasti työtä. Lomautuksia on vältettävä nyt ja myös kriisin jälkeen, kun aletaan korjata oppimiseen jääneitä puutteita.

03.04.2020 Uutinen
Perheille laitteita ja ruokaa, henkilöstölle turvaa – nämä 5 asiaa tehdään Tuusulassa hienosti juuri nyt

Tuusulassa on pystytty nopeisiin ratkaisuihin poikkeustilanteessa, eikä lomautusuhkaa henkilöstöllä ole. Tuusulan sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara kannustaa kuntia keskusteluun ja kokemusten jakamiseen poikkeustilanteessa.

26.03.2020 Uutinen
OAJ jyrähtää kunnille: Lomautusaikeet pitää nyt haudata

Koronaepidemia on saanut muutaman kunnan pyyhkimään pöytää lomautuksia ja yt-menettelyä koskevalla lainsäädännöllä. OAJ:n neuvottelujohtaja pitää kuntien toimintaa törkeänä ja muistuttaa, että lomautukset voivat tulla kunnalle kalliiksi. OAJ seuraa lomautustilannetta ja riitauttaa jokaisen jäseniään koskettavan epäselvän tapauksen.

25.03.2020 Tiedote
Lomautusaalto uhkaa yksityisiä päiväkoteja – OAJ tukee jäseniään

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelujen tuottajat suunnittelevat laajoja lomautuksia, kun lapsimäärät päiväkodeissa vähenevät koronaepidemian vuoksi. OAJ vaatii työnantajia luopumaan lomautusaikeista. Järjestö on poikkeusoloissakin jäsentensä tukena.

24.03.2020 Uutinen
”Laatua ei ole ilman henkilöstöä”, sanoo kuntaministeri ja epäilee lomautusten tuomia säästöjä

Kuntaministeri Sirpa Paateron mukaan kunnissa pitäisi pystyä nykyistä pitkäjänteisempään taloudenpitoon. Paateron lääkkeet kuntien ahdinkoon ovat vapaaehtoiset kuntaliitokset tai palvelujen tuottaminen kuntien yhteistyönä.

26.02.2020 Uutinen
Kouvolan lomautusten vastustus jatkuu

Kouvolan lomautusuhka konkretisoitui 16.12., kun kaupunginhallitus päätti lomautuksista. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Olli-Pekka Hakkarainen vakuuttaa, että OAJ:n toimijat tekevät yhä kaikkensa, jotta päätöksiä harkittaisiin vielä uudelleen. Opettajien lomautusaikaa on lyhennetty alkuperäisistä suunnitelmista, mutta se ei riitä.

18.12.2019 Uutinen
Opetusministeri Twitterissä: "Opettajia lomauttamalla on harvoin saatu toivottuja säästöjä"

Opetusministeri Li Andersson muistuttaa Twitterissä, että opettajien lomauttaminen tuo harvoin toivottuja säästöjä. Sen sijaan se vaarantaa lasten oikeuden laadukkaaseen opetukseen.

13.12.2019 Uutinen
OAJ: Kouvolan lomautussuunnitelmat vastuuttomia – ”pilaisi koko lukuvuoden työn”

Kouvolan kaupunki suunnittelee ensi vuodeksi kolmen viikon lomautusta, joka koskisi myös opettajia. OAJ pitää suunnitelmaa täysin vastuuttomana eikä aio seurata vierestä, jos kaupunki toteuttaa suunnittelemansa lomautukset.

04.12.2019 Tiedote