• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Opettaja, vastaa OAJ:n kyselyyn korona-ajan kokemuksista!

Korona-aika on haastanut opettajia, esihenkilöitä ja kaikkia jäseniämme eri koulutusasteilla. OAJ on valvonut jäsenten etuja myös kuluneen vuoden poikkeuksellisissa oloissa. Nyt toivomme lisää tietoa opettajien korona-ajan kokemuksista.

01.06.2021 Uutinen
Koulutukseen noin 70 miljoonaa koronatukea – kuntien oltava aktiivisia tuen hakemisessa

Varhaiskasvatus ja eri koulutusmuodot ovat saamassa yhteensä 69 miljoonan euron tuen hallituksen kolmannesta lisätalousarviosta. Tuella pyritään korjaamaan koronatilanteen aiheuttamia ongelmia, muun muassa oppimisvajetta ja opiskelijoiden hyvinvoinnin heikentymistä. Tuki on tulossa lähiviikkoina kuntien ja koulutuksen järjestäjien haettavaksi.

25.05.2021 Uutinen
Koronaskenaarioryhmä vie opettajien terveiset

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Savon koulutuskuntayhtymän (Sakky) koronaskenaarioryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Tiina Kammonen.

05.05.2021 Uutinen
Perusasioiden äärellä

Koronapandemia on laittanut opetushenkilöstön ja esimiehet koville viimeisen vuoden aikana. Rehtori Antti Ikonen muistuttaa blogikirjoituksessaan, että tärkeintä on keskittyä perusasioihin ja pitää asiat yksinkertaisina.

30.04.2021 Blogi
Hallituksen tahto suojella koulutusta leikkauksilta saa kiitosta OAJ:lta

OAJ kiittää, että koulutus jätettiin hallituksen kehysriihessä resurssileikkausten ulkopuolelle. Panostukset koulutukseen ovat mitä suurimmassa määrin myös työllisyyttä vahvistavia ratkaisuja. Puheenjohtaja Olli Luukkainen kiittää hallitusta oikeasta arvovalinnasta. Tämän päätöksen tulikin olla selviö.

29.04.2021 Tiedote
Forssan seudulla opetusalan henkilöstöä rokotetaan jo

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymä perusti rokotuspoolin, jossa varaamatta jääneitä rokotteita rokotusaikoineen tarjotaan halukkaille opettajille. Tilaisuuteen on tarttunut jo lähes pari sataa opettajaa päiväkodeista, peruskouluista ja lukioista.

27.04.2021 Uutinen
Pyhäjärvi harkitsee lomautusten peruuttamista

Pyhäjärven kaupunki harkitsee sittenkin vielä uudelleen henkilöstönsä lomautuksia. Kaupunki ilmoitti tästä työntekijöilleen 20.4. iltapäivällä, kun OAJ oli saman päivän aamuna nostanut tiedotteessaan esille sen, että kaikki muut kunnat olivat peruneet opetushenkilöstön lomautukset kuntien taloustilanteen korjaannuttua ja huomioineet myös vaikean pandemiatilanteen opetus- ja kasvatustyössä.

21.04.2021 Uutinen
Vain yksi kunta lomauttamassa törkeästi opettajia: OAJ vaatii Pyhäjärven kaupunkia luopumaan lomautuksista

OAJ vaatii Pyhäjärveä perumaan täksi vuodeksi suunnitellut opetushenkilöstön lomautukset. Kaupungin tilinpäätös oli yli 400 000 euroa plussalla, kun budjetin mukaan sen ennakoitiin jäävän 3,1 miljoonaa euroa miinukselle. Lomautuksille ei OAJ:n mielestä voi olla enää taloudellisia perusteita.

20.04.2021 Tiedote
OAJ: hallituksen on sitouduttava turvaamaan lasten ja nuorten lähiopetus

Hallituksen on tehtävä vahva strategia siihen, miten päiväkotien, koulujen, oppilaitosten ja korkeakoulujen arki pidetään vapaana koronasta syksyllä heti lukuvuoden alusta lähtien. Lähiopetuksen turvaaminen kaikin keinoin on tärkein koronatoimenpide.

16.04.2021 Uutinen
Koronaryhmissä rakennetaan turvallisempia työpaikkoja

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tuusulan koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Simo Aravuori.

14.04.2021 Uutinen