• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jäsenwebinaarit

Järjestämme runsaasti webinaareja, joista osa on jälkikäteen katsottavissa. Tältä sivulla löydät sekä OAJ:n ja SOOLin yhteiswebinaarit että valikoidut, tallennetut OAJ:n webinaarit.

Huomaathan, että webinaarit ovat jäsenpalvelu eli sivun sisältö on tarkoitettu ainoastaan OAJ:n ja SOOLin jäsenille. Ethän jaa tallenteita tai materiaaleja eteenpäin, kiitos.

 

OAJ:n ja SOOLin yhteiset webinaarit:

Ilmoittaudu OAJ:n ja SOOLin yhteisiin webinaareihin tai katso tallenteita

Minä ja oppilaani somessa -webinaarisarja

Some kiinnostaa, kauhistuttaa ja välillä myös kohahduttaa. Some tuo paljon uutta ja hyvää, ja tarjoaa parhaimmillaan oivalluksia, tietoa, sekä väyliä oppimiselle ja kokemusten jakamiselle. Toisaalta some ja siellä tapahtuva häirintä myös haastaa tutut toimintatavat, ja vaikuttaa niin lasten, nuorten kuin ammattilaistenkin arkeen.

Somewebinaareista opit, miten voit huomioida somen mahdollisuudet ja uhat työssä, miten laki suojaa opettajaa somehäirinnältä, ja kuinka pitää huolta omasta ja oppilaiden jaksamisesta.

Koulutuksia vetävät Someturvan toimitusjohtaja, sometohtori Suvi Uski, verkkohäirinnän juristi Kaisa Rissanen ja verkkohäirinnän sosiaalipsykologi Maija Komonen.

Sauna-live: Keinoja somehäirinnän taklaamiseen

Kaipaatko vielä lisätietoa esimerkiksi omien yksityisyysasetusten säätämisestä ja tietoturvan takaamisesta somessa? Katso kevään 2023 tallenne Sauna-livestä!

Saunaillassa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Mitä on somehäirintä ja kuinka paljon sitä tarvitsee sietää?
  • Jos ei itse someta, mitä somemaailmasta pitäisi kuitenkin tietää?
  • Miten hallita omaa yksityisyyttä ja tietoturvaa somessa?
  • Miten muodostaa yhteisiä pelisääntöjä somehäirinnän hallintaan työyhteisössä?

Livessä aihetta käsittelee LM Somecon sosiaalisen median ja viestinnän konsultti Suvi Salminen. Lisäksi paikalla lakitieteellisiä näkökulmia tarjoamassa on OAJ:n johtava juristi Erkki Mustonen.

Katso somewebinaarisarjan tallenteita

Tekijänoikeuswebinaarit

Jokainen opettaja törmää väistämättä tekijänoikeuskysymyksiin uransa aikana. Tule mukaan webinaarisarjaan kuulemaan, mitä jokaisen opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista.

Osa 1: Tunne oikeutesi – Tekijänoikeuksista sopiminen opetusalalla

Tunne oikeutesi – Tekijänoikeuksista sopiminen opetusalalla avaa webinaarisarjan. Kouluttajiksi saamme tekijänoikeuksien huippuasiantuntijat Laura Äijälän ja Annaleena Hakalan asianajotoimisto Krogerukselta. 

Opettaja voi olla teoksen luoja tehdessään oppimateriaalia tai pitäessään oppitunnin. Tällöin on hyvä olla tietoinen omista oikeuksistaan ja siitä, miten tekijänoikeuksista on hyvä sopia työnantajan kanssa. Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa käydään läpi opetusalan käytänteitä ja annetaan käytännön vinkkejä tekijänoikeuksista sopimiseen. 

Osa 2: Sisältöjen käyttö opetuksessa

Webinaarisarjan toisessa osassa osallistujat saavat tietoa erilaisten sisältöjen käytöstä opetuksessa alan rautaiselta ammattilaiselta Kopioston lakiasiainjohtaja Kirsi Salmelalta.

Katso tekijänoikeuswebinaarien tallenteita