• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tarjoamme luottamusmiehille, alueasiamiehille, yhdistysten puheenjohtajille ja työsuojelutoimijoille tukevan perehdytyksen luottamustehtävien hoitamiseen.

OAJ:n koulutus jakautuu sopimuskoulutukseen sekä järjestökoulutukseen. Sopimuskoulutukset perehdyttävät työehtosopimusten määräyksiin sekä tulkintaan ja järjestökoulutus antaa valmiudet yhdistystoimintaan.

Tulevat aktiivien koulutukset sekä koulutusten sisällöt ja materiaalit ovat nähtävillä aktiivien omassa OAJ-areenassa. OAJ kutsuu osallistujat aktiivitoimijoiden koulutuksiin.

Tutustu koulutuksiin OAJ-areenassa

Luottamusmieskoulutus

Koulutus ylläpitää ja vahvistaa sopimustoiminnan tuloksena syntyneiden palvelussuhteen ehtojen, työelämälainsäädännön, työsuojelun, yhteistoiminnan ja työelämän laadun sopimusten tehokasta tulkintaa ja noudattamista kullakin sopimus- ja koulutusalalla.

Sopimustoiminnan ja työlainsäädännön perusopinnot (SOLA):

Sopimustoiminnan ja työlainsäädännön perusopinnot totetutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää kolme opetusjaksoa ja erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä. Opintojen ensimmäinen osa on avoin haku -koulutusta, joihin ilmoittaudutaan omilla jäsentunnuksilla Omat tiedot -palvelun kautta osoitteessa lex.oaj.fi. Valitse kohta Kurssit ja ilmoittautuminen, niin pääset selaamaan jäsenkoulutuksia ja tapahtumia. 

Sopimustoiminnan ja työlainsäädännön perusopinnot (SOLA) 2021

SOLA 36, yleissivistävä, osa 1, etä

13 -14.1.

SOLA 36, yleissivistävä, osa 2, etä

23.-24.3.

SOLA 36, yleissivistävä, osa 3

23.-24.8.

SOLA 37, varhaiskasvatus, osa 1, etä

18.-19.1.

SOLA 37, varhaiskasvatus, osa 2, etä

15.-16.3.

SOLA 37, varhaiskasvatus, osa 3, etä

17.-18.8.

SOLA 38, ammatillinen ja korkea-aste, osa 1, etä

25.-26.1.

SOLA 38, ammatillinen ja korkea-aste, osa 2, etä

29.-30.3.

SOLA 38, ammatillinen ja korkea-aste, osa 3, etä

6.-7.9.

SOLA 39 yleissivistävä, osa 1, etä

10.-11.5.

SOLA 39 yleissivistävä, osa 2, etä

23.-24.9.

SOLA 39 yleissivistävä, osa 3

29.-30.11.  

Ilmoittautuminen

SOLA koulutusten ensimmäinen osa on avoin haku -koulutusta, johon hakeudutaan itse.
Opintokokonaisuuteen mahtuu mukaan 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta kohderyhmään kuuluvaa ja hakukriteerit täyttävää osallistujaa. SOLA opintojen toiselle ja kolmannelle osalle OAJ lähettää kutsun. 

 


Sopimustoiminnan ja työlainsäädännön jatko-opinnot 2021

Varhaiskasvatus                                   7.-8.10.

Yleissivistävä                                        11.-12.10.                           

Ammatillinen ja korkea-aste           25.-26.10.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt avoinna. Ilmoittaudu osoitteessa tapahtumat.oaj.fi.  Koulutukseen hyväksytylle lähetetään sähköinen vahvistus ennen koulutusta.

Sopimustoiminnan ja työlainsäädännön jatko-opinnot ovat avoin haku -koulutuksia, joihin ilmoittaudutaan itse. Etusijalla ovat henkilöt, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet täydennyskoulutukseen/jatko-opintoihin.  


Yhteistoimintakoulutus

Yhteistoiminnan suunnittelupäivä 11.5.2021, etä

Koulutuksessa suunnitellaan alueellisten yhteistoiminnan neuvottelupäivien rakenne.
 

Ilmoittautuminen

OAJ kutsuu osallistujat neuvottelupäiville.


Työsuojelukoulutus

Koulutuksen tavoitteena on, että työsuojelun yhteistoimintahenkilö ymmärtää vuorovaikutuksen, työsuojelun ja yhteistoiminnan merkityksen työpaikan arjessa.

Koulutus opastaa tiedon hankkimisessa, antaa tukea ja uusia valmiuksia hoitaa yhteistoimintatehtävää. Koulutuksessa kerrataan perustietoja työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen liittyvistä säännöksistä, laeista, sopimuksista ja suosituksista.

Työsuojelun perusopinnot

Työsuojelun perusopinnot -opintokokonaisuuteen sisältyy kolme lähiopetusjaksoa sekä erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä. Opintojen ensimmäinen osa on avoin haku -koulutusta, joihin ilmoittaudutaan omilla jäsentunnuksilla Omat tiedot -palvelun kautta osoitteessa lex.oaj.fi. Valitse kohta Kurssit ja ilmoittautuminen, niin pääset selaamaan jäsenkoulutuksia ja tapahtumia. 

Vuonna 2021 alkava Työsuojelun perusopinnot- koulutuskokonaisuus:

Ryhmä 1/2021, osa 1, etä

8.-9.2.

Ryhmä 1/2021, osa 2, etä

15.-16.9.

Ryhmä 1/2021, osa 3

4.-5.10.

Opintojen ensimmäinen osa on avoin haku -koulutusta, joihin ilmoittaudutaan omilla jäsentunnuksilla Omat tiedot -palvelun kautta osoitteessa lex.oaj.fi. Valitse kohta Kurssit ja ilmoittautuminen, niin pääset selaamaan jäsenkoulutuksia ja tapahtumia. 


Työsuojelun jatko-opinnot 15.-16.11.2021

Koulutuksen tavoitteena on syventää ja täydentää perusopinnoissa opittuja asioita sekä vahvistaa työsuojelutoimijoiden asiantuntijaroolia ja osaamista työelämän laatua, tuloksellisuutta ja työsuojelun yhteistoimintaa koskevissa asioissa. Koulutus sisältää yhteistoiminnallisia osuuksia.

Ilmoittautuminen

Työsuojelun jatko-opinnot ovat avoin haku -koulutusta, joihin ilmoittaudutaan itse. Ilmoittautuminen on nyt avoinna. Ilmoittaudu 7.6. asti osoitteessa lex.oaj.fi ja 15.6. alkaen osoitteessa tapahtumat.oaj.fi. (Ilmoittautuminen on suljettu 8.-14.6. järjestelmävaihdoksen takia.) Koulutukseen hyväksytylle lähetetään sähköinen vahvistus ennen koulutusta.


Järjestökoulutus

Järjestökoulutus ylläpitää ja vahvistaa OAJ:n aktiivitoimijoiden valmiuksia toimia omassa alue-, paikallis- tai opettajayhdistyksessään. Koulutus jakaa tietoa järjestön linjauksista ja vahvistaa yhdistystaitoja.

Monipuolinen koulutus lisää järjestön yhtenäisyyttä sekä vastaa eri jäsenryhmien tarpeisiin.

Puheenjohtajien neuvottelupäivät 2021

Puheenjohtajien neuvottelupäivät, uudet puheenjohtajat, etä

   17.2.

Puheenjohtajien neuvottelupäivät, pienet ja keskisuuret yhdistykset, etä

   20.9.

Puheenjohtajien neuvottelupäivät, ammatilliset yhdistykset, etä

   30.9.

Puheenjohtajien neuvottelupäivät, suuret yhdistykset, etä

   6.10.

Puheenjohtajien neuvottelupäivät, pienet ja keskisuuret yhdistykset, etä

   11.10.


Ilmoittautuminen

OAJ kutsuu osallistujat neuvottelupäiville.

 

Näin ilmoittaudut koulutukseen

Kirjaudu jäsentunnuksillasi Omat tiedot -palveluun osoitteessa tapahtumat.oaj.fi. Valitse kohta Kurssit ja ilmoittautuminen, niin pääset selaamaan jäsenkoulutuksia ja tapahtumia. Varmista samalla, että jäsentietosi ovat ajan tasalla!

Koulutuksiin ilmoittautuminen

Jaa