• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Nuori opettaja, verkostoidu muiden ammattilaisten kanssa ja opi uutta alalta! NOPE-koulutuksemme on räätälöity nuorten opettajien tarpeisiin.

NOPE-koulutus on irtiotto päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen arjesta. Koulutuksessa kohtaat muita työuransa alkupuolella olevia opettajia, saat välineitä jaksamiseen, tietoa alasi palkkauksesta, työehdoista ja vastuukysymyksistä.

Kevään 2021 Nope-teemawebinaarit työuran alussa oleville opettajille

Koronan vuoksi peruuntuneiden NOPE-koulutusten tilalla toteutetaan kolme teemawebinaaria erityisesti työuransa alussa oleville ja nuorille opettajille. Webinaareihin ovat tervetulleita kaikki OAJ:n jäsenet. 

1. Työnhaku ja työelämätaidot to 18.3. klo 16–18, ilmoittaudu viimeistään 15.3.

Ensimmäinen NOPE-webinaari tarjoaa kattavan tietopaketin opettajan työnhakuun ja työelämätaitoihin liittyvistä asioista.  
 
Webinaarissa käsitellään työnhakemista erityisesti kunnallisen virka- tai työsuhteen näkökulmasta (varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja toiseen asteen opettajat), mutta sisällöt sopivat soveltuvin osin myös yleisiin työnhakutaitoihin.

Millä perusteilla virat ja toimet on täytettävä? Miten erottautua positiivisesti työnhakuprosessissa? Työelämätaidot oman työn, toimivan työyhteisön ja kodin yhteistyön tukena. 
 
Kouluttajina toimivat OAJ:n NOPE-kouluttaja, päiväkodin johtaja Markus Ropponen ja rehtori Jukka Sarpila
 
Webinaarin aikana voit lähettää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä webinaarin asiantuntijoille. 
 
Webinaari on avoin kaikille OAJ:n ja SOOLin jäsenille ja ohjeet livestreamin seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ilmoittaudu viimeistään 15.3.

2. Opettajan työhyvinvointi ke 24.3. klo 16–18, ilmoittaudu viimeistään 21.3.

Kevään toinen NOPE-webinaari tarjoaa kattavan tietopaketin opettajan työhyvinvointiin liittyvistä asioista.  

 Webinaarissa käsitellään opettajan työhyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia teemoja. Saat näkökulmia ja konkreettisia ideoita työajan rajaamiseen ja oman työhyvinvoinnin tukemiseen. Lisäksi on luvassa lukuvinkkejä aiheeseen liittyen. 

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille. Lisäksi webinaarin aikana on mahdollisuus lähettää kysymyksiä chatin kautta. 

Kouluttajina OAJ:n NOPE-kouluttajat Tiia-Pauliina Ahokangas, ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja, sekä Sanna Pirttisalo, musiikinopettaja. 

 Webinaari on avoin kaikille OAJ:n ja SOOLin jäsenille ja ohjeet livestreamin seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ilmoittaudu viimeistään 21.3. 

3. Opettajan vastuut ja velvollisuudet ti 30.3. klo 16–18, ilmoittaudu viimeistään 28.3.

Kevään kolmas NOPE-webinaari tarjoaa tietopaketin opettajan vastuisiin ja velvollisuuksiin.

Webinaarissa käsitellään opettajan vastuun perussääntöjä, kurinpidollisten toimien keinoja, miten toimia uhkaavissa ja solvaavissa työtilanteissa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille. Lisäksi webinaarin aikana on mahdollisuus lähettää kysymyksiä chatin kautta. 
Kouluttajina toimivat OAJ:n lakimies Ira Hietanen-Tanskanen ja OAJ:n NOPE-kouluttaja, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Emmi Laaksometsä-Junkkarinen

Webinaari on avoin kaikille OAJ:n ja SOOLin jäsenille ja ohjeet livestreamin seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Ilmoittaudu viimeistään 28.3. 

Ilmoittaudu

Jaa