• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo
Kuvituskuva

Haluatko vaikuttaa oman ammattikuntasi yhteisiin asioihin? Tule mukaan OAJ:n toimintaan.

OAJ:n järjestötoimijana vaikutat oman ammattikuntasi yhteisiin asioihin, edistät ammattisi arvostusta ja luot verkostoja muiden koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalalla toimivien kanssa. Järjestötoimijoiden työ on siis mittaamattoman arvokasta!

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, vaan sinulla on suuri joukko tukenasi. Mukaan toimintaan voi lähteä jokainen, joka haluaa vaikuttaa ammattikuntansa asioihin.

Näin pääset mukaan toimintaan

Järjestötoiminta on luontevinta aloittaa paikalliselta tasolta. Pääset mukaan toimintaan ottamalla yhteyttä omaan paikallis- tai opettajayhdistykseesi. Yhdistykset kouluttavat toimijat tehtäviinsä, joten erityisiä taitoja tai osaamista ei uusilta toimijoilta odoteta – innostus riittää!

Paikallisyhdistysten ja alayhdistysten hallitusten jäsenet valitaan vuosikokouksissa ja kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi asettua ehdolle.

Osallistu NOPE-koulutukseen

Nuoret ja vastavalmistuneet opettajat saavat usein kipinän järjestötoimintaan NOPE-koulutuksissa.

Sinun kannattaa osallistua NOPE-koulutukseen, jos olet työskennellyt alalla alle viisi vuotta tai olet alle 35-vuotias. Koulutuksessa saat vertaistukea ja tietoa, jota voit välittää eteenpäin toisille nuorille opettajille ryhtymällä itse NOPE-kouluttajaksi.

Osallistu NOPE-koulutukseen

Vaikuta valtuustovaaleissa

Pääset mukaan OAJ:n toimintaan myös osallistumalla valtuustovaaleihin.

Valtuutetut käyttävät järjestön ylintä päätösvaltaa, joten vaaleissa on tarjolla paljon vaikutusmahdollisuuksia koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan edistämiseksi.

Vaikuta valtuustovaaleissa

Lähde luottamusmieheksi

Haluatko toimia opettajien hyväksi? Ryhdy luottamusmieheksi! Luottamusmies edustaa työpaikoilla ammattijärjestöä ja siihen kuuluvia työntekijöitä. Hän valvoo edustamiensa työntekijöiden etuja sekä työehtosopimusten ja lakien noudattamista työpaikoilla.

Luottamusmieheksi sopii jokainen, joka haluaa puolustaa muita ja kehittää työyhteisöään. Kun edunvalvonta toimii, työyhteisössä on hyvä olla.

Lue lisää luottamusmiestoiminnasta

Jaa